Premierul Mihai Răzvan Ungureanu susţine că nu i-a făcut „leneşi” pe sinistraţii din judeţele Buzău şi Vrancea care nu îi ajutau pe militari la deszăpezire şi că nu este cazul să îşi ceară scuze, afirmând însă în acelaşi timp că lipsa de spirit civic nu poate fi cauţionată.

„Primul-ministru nu are obrazul atât de gros încât să îi certe pe oameni. Nu i-am făcut pe oameni leneşi, dar trebuie înţeleasă revolta unui om care a crescut pe forţe proprii, văzând oameni dezinteresaţi de curăţarea propriului loc. Cei care au, pot şi nu muncesc nu intră neapărat în etica mea”, a spus Ungureanu, marţi seara, la postul Antena 3.

El a arătat că îi pare rău totuşi pentru cei care merită şi aşteaptă, iar Guvernul nu reuşeşte să le facă viaţa mai bună.

În luna februarie, la doar câteva zile după preluarea mandatului de prim ministru, Mihai Răzvan Ungureanu s-a aflat în zonele înzăpezite din judeţele Buzău şi Vrancea. Șeful Guvernului s-a declarat nemulţumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii „stau în casă la căldură”.

“Cu primarii mai e o problemă aici şi nu mă feresc s-o spun public. E inadmisibil să treci pe străzile unei localităţi din România şi să-i vezi pe militari cum desfundă drumurile în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură şi asta se întâmplă şi la inundaţii şi la nămeţi. Nu se poate aşa cea, nu putem plăti lenea la nesfârşit. E lipsă de respect pentru cei care stau stau în frig 24 de ore din 24 să dea drumul la salvări, să desfunde drumurile, să rezolve situaţiile de urgenţă, nu se poate aşa ceva”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.