Paul Iulius Negoiţă

Singurul consilier municipal independent, preotul Paul Negoiță, dorește să intre în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Buzău. Nefiind afiliat nici unui partid politic, Negoiță ar avea nevoie, pentru a-și depune candidatura, de un minim de semnături reprezentând cel puțin 2 la sută din numărul total al personelor cu drept de vot din municipiul Buzău. Drept urmare, preotul Paul Negoiță a demarat o campanie de consultare a populației în legătură cu intențiile sale electorale.
„Asemenea dumneavoastră şi eu sunt frământat şi îngrijorat de ceea ce se întâmplă în comunitatea noastră.
Zilnic, vin oameni care au însă nădejde şi-mi cer să fac acelaşi gest onorant : să–i reprezint. E drept, sunt şi voci pesimiste care spun : Trăim într-o zodie rea! Nu se poate! Totul e pierdut! Votul se cumpăra! E o maşină de fraudă! Lupta e murdară!
Eu însă cred că numai nouă buzoienilor ne aparţine decizia. Îmi cunosc semenii şi ştiu cât de cinstiţi şi demni sunt. Ştiu cât curaj şi câtă generozitate au. Cred că se poate face orice atunci când noi vrem! Şi cred că suntem motivaţi să vrem! Este oraşul nostru, casa noastră, viitorul nostru!
Deoarece am convingerea fermă că se poate şi altfel, că e nevoie de prospeţime, voi demara o campanie de strângere de semnături. Dumneavoastră, doar dumneavoastră hotărâţi dacă e necesar sau nu să vă reprezint. Dumneavoastră decideţi dacă este utilă experienţa mea umană, profesională şi socială.
Nu mă veţi găsi pe sute de benere atârnate obsedant peste tot, de aceea nu am nevoie de banii murdari ai nimănui pentru o campanie înrobitoare, care să mă angajeze în faţa celor ce vor să conducă din umbră .
Vreau să comunicăm direct, de la suflet la suflet, de la inimă la inimă, aşa cum am făcut-o şi până astăzi. Fără ataşamentul sincer şi firesc al dumneavoastră orice succes ar fi o înfrângere!
Doar dorinţa şi părerea dumneavoastră contează. Nu îmi e teamă de încercări de discreditare şi nu voi aluneca pe panta inculturii sau vulgarităţii. E dezonorantă o asemenea atitudine! Cu toţii ne-am săturat de mizerie! Marea mea grijă este să nu dezamăgesc, şi-L rog pe Milostivul Dumnezeu să-mi dea această putere!”
, se arată în scrisoarea trimisă buzoienilor de preotul Paul Negoiță.
La alegerile din anul 2008, Paul Negoiță a candidat independent pentru o funcție de consilier municipal pe care a și obținut-o. În prezent, este consilier municipal, inspector școlar de Religie și director al Palatului Copiilor Buzău.
În funcție de feedback-ul pe care îl va avea în urma scrisorii trimisă buzoienilor, Negoiță urmează să decidă dacă va candida pentru un nou mandat de consilier local sau își va încerca norocul la Primăria municipiului Buzău.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.