Grădiniţa din cartierul Mihai Viteazu rămâne închisă şi astăzi. Din cauza frigului din clase, preşcolarii au fost trimişi acasă şi în această dimineaţă. La fel s-a întâmplat şi cu elevii din ciclul primar care învaţă la Şcoala numărul 10 din acelaşi cartier.

Municipalitatea a virat banii în contul unităţii de învăţământ care imediat a făcut plata către furnizorul de gaze însă abia în această dimineaţă se fac probele la încălzire. Astfel că, managerii şcolii din cartierul Mihai Viteazu au decis ca elevii din clasele 1-4 să fie trimişi şi astăzi acasă. Ei vor reveni în bănci mâine în timp ce elevii din clasele cinci-opt, care învaţă după amiază, vor avea cursuri începand de astăzi.
„ În această dimineață de la Distigaz Buzău a venit o echipă care a dat drumul gazelor la școală. Acum se fac probe la centrala termică a școlii. A rămas problema gradiniței care are încă contorul ridicat. Sperăm să se rezolve, astăzi, problema gazelor și la gradinița de pe strada Pinului. Gradinița funcționează cu program normal de la 8 -12 iar la școală, programul este de la 8 până la 19. Ciclul gimnazial va veni la școală de astăzi iar ciclul primar și grădinița de mâine”, a declarat directoarea școlii nr 10, Ana Margareta Stan.
Pentru elevii care nu au învăţat ieri şi astăzi, cursurile vor fi recuperate într-un week-end.
La această situaţie, s-a ajuns după ce Primăria Buzău nu a virat în conturile unităţilor de învăţământ cu centrale proprii sumele cu care să achite facturile la gaze. Vineri, într-o astfel de situaţie se aflau 3 şcoli şi 2 grădiniţe, însă până ieri s-au achitat datoriile la mai toate dintre unităţile de învăţământ cu exceptia celor din cartierul Mihai Viteazu. Astfel, din cauza frigului, 400 de elevi şi preşcolari au fost trimişi ieri acasă, situaţie care, iată, se repetă şi astăzi pentru o bună parte dintre aceşti copii.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.