Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, și președintele Raionului Soroca din Republica Moldova, Victor Său, au semnat, de Ziua Națională a României, un protocol de colaborare și înfrățire între structurile administrative pe care aceștia le reprezintă.
La eveniment au participat o parte cosilierii județeni PNL, PSD și PP-DD, prefectul județului Buzău, Gabriel Baltă, și oficialități ale raionului Soroca.
Chiar dacă colaborarea dintre cele două unități administrative datează din anul 1990 când au fost puse bazele primei biblioteci de carte în limba română de peste Prut, cei doi oficiali au decis să semneze un nou protocol de colaborare după schimbarea conducerii Consiliului Județean Buzău, în vara acestui an.
„Mă bucur că am reușit să semnăm astăzi această înțelegere de înfrățire între judetul Buzău și raionul Soroca din Republica Moldova. Momentul este cu atât mai special cu cât, astăzi(nr. sâmbătă 1 decembrie) este Ziua Națională a României, o zi specială sărbătorită de toți românii de pe ambele maluri ale Prutului„, a declarat președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu.
Bîgiu a mai precizat că un prim pas în vederea continuării colaborării dintre Buzău și Soroca a fost făcut chiar în urmă cu o săptămână când directorul Colegiului Național B.P. Hasdeu, Ionel Banu, a ajuns la Soroca cu un nou transport de carte iar în zilele ce urmează, o delegație de la Soroca este așteptată la Buzău. Totodată, președintele C.J. Buzău, Cristi Bîgiu, a explicat că în perioada care urmează se va urmări și dezvoltarea unor relații economice între Buzău și Soroca ce ar reprezenta o urmare firească a colaborării culturale ce datează de mai bine de 20 de ani între cele două unități administrative. De asemenea, Bîgiu a menționat faptul că Buzăul va sprijini raionul Soroca pentru a întruni condițiile necesare pentru ca Republica Moldova să poată intra cât mai curând în Uniunea Europeană.
Așa cum se procedează la finalul întâlnirilor oficiale, după semnarea protocolului, cei doi oficiali au făcut schimb de cadouri. Președintele Consiliului Raional Soroca, Victor Său, a primit din partea președintelui Consiliului Județean Buzău o medalie în timp ce Victor Său i-a oferit președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, o sculptură reprezentând Cetatea Soroca în piatră de Cosăuți.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.