Actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu a contestat candidatura tizului său în speranța că instituțiile statului vor găsi o cale să-i interzică acestuia dreptul de candida. Motivul invocat de președintele în funcție este acela că mai tânărul candidat dorește să-i provoace greutăți mari și că încearcă diminuarea susținerii de care se bucură în rândul buzoienilor.
„Am contestat această candidatură pentru simplul motiv că se are în vedere doar diminuarea, cu orice chip, împotriva oricărei norme legele și de bun simț, a susținerii electorale certe pe care o am în județul Buzău. În viața mea am înfruntat numeroase greutăți și am ani buni de activitate însă așa ceva nu mi s-a întâmplat niciodată.
Rep: Domnule președinte, care ar fi infracțiunea în cazul acelei clone?
Victor MOCANU: Nu știu. De aceea am solicitat organelor abilitate să cerceteze modul în care s-a ajuns la această situație.
Rep: Bănuiți pe cineva?
Victor Mocanu: Nu. Sunt organe abilitate care trebuie să verifice acest lucru.

De cealaltă parte, președintele Biroului Electoral Județean Buzău, judecătorul Daniela Ridichie, îl asigură pe președintele Victor Mocanu că nici o lege nu îi poate interzice mai tânărului Victor Mocanu să candideze pentru o funcție pe care s-a înscris deja un candidat cu același nume.
„Rep: Legea prevede vreo sancțiune pentru confuziile de nume?
Daniela RIDICHIE: Nu, legea nu prevede nici o sancțiune pentru această confuzie și, de asemenea, nu-i poate fi îngrădit unei persoane dreptul de a candida pentru o funcție doar pentru simplul fapt că cineva poartă același nume sau că cineva și-a înregistrat candidatura cu același nume. Sunt două persoane total diferite și ca vârstă și ca ocupație și legea nu prevede nici o sancțiune.
Rep: Practic, cum va arăta buletinul de vot?
Daniela Ridichie: Practic, diferă doar inițiala tatălui, atât.”

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2012/05/Daniela-RIDICHIE.mp3|titles=Daniela RIDICHIE]

Pentru președinția Consiliului Județean Buzău se luptă acum 7 persoane dintre care doi candidați independenți poartă același nume. Este vorba despre actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor C. Mocanu și un tânăr de 24 de ani fără ocupație ce se numește Victor V. Mocanu. În afară de cei doi în cursa pentru șefia Consiliului Județean Buzău s-au mai înscris candidatul USL, Cristi Bîgiu, democrat-liberalul Cezar Preda, Alexandru Râmniceanu-Partidul Alianței Socialiste, Constantin Tache-Partidul Poporului-Legea Cojocaru și Eduard Dumitrașcu de la Partidul Poporului-Dan Diaconescu.

Ciprian STERIAN

7 COMENTARII

  1. Daca asta nu e mana lui Ion Vasile, imi pun gatul pe butuc! Numai diabolicul asta il poate prosti in asa hal pe Bagiu (care, intre noi fie spus e si usor de prostit) incat sa se dea la astefel de mizerii.

  2. Incredibil ce se intampla. Nu se poate asa ceva, sa iei un om fara munca de pe strada, sa-l umpli de bani pentru a candida la presedentia CJ Buzau si asta numai pentru ca poarta acelasi nume cu contracandidatul tau. Care este calificarea administrative a acelei personae fara ocupatie ? A mai facut vreodata administratie. Legea este de vina si ar trebui schimbata cat de curand. Sper ca actualul si adevaratul presedinte Victor Mocanu sa castige alegerile de anul acesta.

  3. Unde sunt dovezile ca a facut PNL-ul asa ceva? Iar doar vorbe aruncate, poate, poate mai pacalesc oamenii sa ii voteze. Dar oamenii s-au lamurit si ii vor pe altii mai curati si mai cinstiti!

  4. Atata timp cat candidatul acela numit clona este din bacau,si in presa se vehiculeaza ca a primit domiciliu in ramnicu sarat la adresa la care locuieste si mama primarului de acolo care face parte din formatiunea politica a LIBERARILOR……cum puteti pune la indoiala vinovatia celor din pnl?sau cum puteti spune ca a facut acest gest Ion Vasile? mai analizati problema!!!

  5. Adevarul nu se va sti probabil niciodata, dar nu vad de ce sa fi facut asta dl. Bigiu cand va castiga oricum alegerile din partea USL. Cred ca toate acuzatiile astea sunt fara temei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.