Cristi BIGIU-CJ

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, susține că regionalizarea este menită să îmbunătățească viața oamenilor iar o astfel de împărțire a țării ar putea duce la atragerea fondurilor pentru proiecte de mare anvergură.
Cu toate acestea Bîgiu consideră că o discuție și un punct de vedere ferm pe tema regionalizării este prematură în condițiile în care împărțirea țării în 8 regiuni și încadrarea Buzăului în regiunea de sud est cu capitala la Brăila este doar un proiect și nu s-a stabilit nimic definitiv. De asemenea președintele Consiliului Județean Buzău consideră că în urma regionalizării oamenii vor avea numai de câștigat.
„Materialul apărut în presă este doar un proiect de regionalizare. Există mai multe variante de lucru și urmează ca în perioada următoare să identificăm cea mai bună variantă în ceea ce privește acest proces. Un lucru este sigur, și anume că județele rămân ca formă de organizare. De asemenea, atribuțiile județului vor rămâne, în bună parte, aceleași. Probabil că la nivelul regiunilor vor trece proiectele mari, care beneficiază de finanțare europeană, dar la acest moment nu este nimic bătut in cuie”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
În plus Bîgiu a adăugat că reorganizarea țării implică parcurgerea mi multor pași cum ar fi modificarea Constituției și schimbarea legislației de organizare a autorității publice locale.
”Ceea ce este important pentru cetățeni este că instituțiile cu care au fost obișnuiți să lucreze vor funcționa în continuare, regionalizarea își propune tocmai să îmbunătățească viața oamenilor, nu să o complice. De asemenea, scopul final al regionalizării este acela de a atrage mai mulți bani pentru proiecte de mare anvergură”, a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Aveam pretentii de la un pretins economist. O tema falsa, fara rezultate. Putem sa facem zeci de euroregiuni, fara un proiect macroeconomic totul e van. Ce proiecte de anvergura Cristi?, cand noi nu suntem in stare sa accesam nici macar 5% din fondurile europene puse la dispozitie???? Fumigeneeeeee, alo, „Desteapta-te romane!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.