Pacienta Amaru

După mai bine de 20 de ore  de lupte cu nămeții, tânăra de 27 de ani însărcinată în luna a noua care era captivă în localitatea Robeasca a fost preluată de echipa de salvatori din județul Brăila. Femiea a fost preluată de ambulanță în jurul orei 3.30 și a fost dusă la spitalul din Făurei. Tânăra pe care au încercat să o salveze mai multe  echipe a născut un băiețel la ora 6.15.

Echipa de salvatori condusă de președintele CJ, Cristi Bîgiu, împreună cu comandantul IPJ Buzău și cu șeful secției  Drumuri Naționale Buzău, a reușit, după câteva ore de luptă cu nămeții să ajungă la granița cu județul Brăila și a decis să se întoarcă la Buzău pe drumul ce leagă Buzăul de Brăila.

„Drumul  de la Buzău a fost extrem de anevoios și ar fi fost un risc prea mare să încercăm  să  ne întoarcem  cu pacienta la Buzău. Am ajuns la granița cu Brăila și împreună cu domnul inginer Velicu de la Drumuri și cu șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, ne vom întoarce către Buzău ”, a declarat Cristi Bîgiu.

Primele echipe de intervenţie au plecat spre femeia însărcinată din localitatea Robeasca încă de duminică dimineaţă, însă au rămas înzăpezite.

Femeia însărcinată are 27 de ani şi era programată la cezariană, însă naşterea s-a declanşat mai devreme decât se preconiza. Gravida se afla la casa părintească în localitatea buzoiană Robeasca, împreună cu şeful de post din comună.
Ciprian STERIAN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.