Cristi Bigiu

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a plecat duminică seară, însoțit de patru utilaje ale firmelor responsabile cu deszăpezirea drumurilor județene către localitatea Robeasca pentru a o scoate din nămeți și o aduce la spital pe femeia gravidă, blocată de peste 12 ore în comuna izolată de munți de zăpadă. Președintele Consiliului Județean Buzău a dorit să meargă personal la cazul care a dat numeroase bătăi de cap autorităților și a captat atenția întregii țări, pentru a se asigura la fața locului că responsabilii cu deszăpezirea drumurilor județene fac tot ce este omenește posibil pentru femeia care poate naște dintr-un moment în altul. Alături de Bîgiu au plecat spre Robeasca și comandantul IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi  și șefulsecției Drumuri Naționale Buzău, Leon Velicu.
De la primele ore ale dimineții, o autospecială UTV ARGO şenilată a plecat către localitatea Robeasca pentru prelua femeia însărcinată care acuza dureri specifice nașterii. După mai bine de șase ore de luptă cu nămeții, șenilata s-a înzăpezit în zona localităţii Borduşani, la aproximativ 24 km de destinație.
Tot în cursul dimineții, un camion 6×6 cu 12 militari din cadrul MApN a plecat către aceeași destinaţie, și, deși au avut în față o wolă, nici această echipă de salvatori nu a reușit să ajungă la Robeasca.
La ora 15:35, în sprijinul forţelor din cadrul MApN au intervenit 3 mijloace (1 autocamion + 2 autospeciale DAC) şi 20 de militari.
La ora 16.00, 3 autoturisme off-road aparţinând GTC Motor Sport Bucureşti au plecat către localitatea Robeasca, dar nici acestea nu au putut răzbi prin mormanele de zăpadă spulberate de vânt.
Nu în ultimul rând, pentru a o prelua pe femeia de 27 de ani, însărcinată în luna a noua, un utilaj și o ambulanță încearcă să pătrundă în localitatea Robeasca dinspre comuna Jirlău, jud. Brăila.

 

C.S.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.