Cristi BIGIU

Președintele Consiliului Județean Cristi Bigiu a răspuns joi unei serii de acuzații la adresa sa lansate de liderul PDL Buzău Cezar Preda în urmă cu o săptămână. La acea vreme, deputatul democrat-liberal spunea, într-o conferință de presă, că nu reușește să vadă unde sunt proiectele promise buzoienilor de liberalul Cristi Bigiu dar și faptul că activitatea Consiliului Județean se reduce, în opinia sa, la acordarea și retragerea licențelor de transport pentru a se stabili „ce autobuze mai circulă prin anumite văgăuni și care nu.”
„Îl consider pe dl Preda un bun parlamentar de opoziție. Nu l-am auzit niciodată să vorbească de fonduri, de proiecte atrase în Buzău cât timp a fost la guvernare pentru că până acum un an și jumătate a făcut parte dintre cei care ne-au adus unde suntem acum. Da, dumnealui a avut un mare proiect, cel legat de podul de la Vadu Pașii cu care nu s-a întâmplat nimic și doar acum, în urma diligențelor făcute de noi, a fost scos la licitație”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Ușor ironic, Bîgiu și-a continuat pledoaria făcând trimitere la mult trâmbițata asociere între deputatul Cezar Preda și afacerile în salubritate de care s-a ocupat de-a lungul vremii, opinând că nu este exclus ca acesta să fi fost ușor supărat, la momentul declarațiilor, de faptul că master planul pe salubrizare se va face totuși la Buzău.
„Acum se poate să fi fost supărat și că master planul pe salubrizare a fost scos la licitație, dar dacă este să vorbim de proiecte este adevărat că lucrurile s-au mișcat mai greu. Acest master plan de care s-a vorbit câțiva ani, când am ajuns la Consiliul Județean era o simplă foaie de hârtie, fără amplasament fără nimic și era considerat o investiție pierdută, deși era vorba de 32 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili. Acum, acest master plan este în fază finală și este scos la licitație”, a precizat liberalul Cristi Bîgiu.
Nu în ultimul rând, președintele Consiliului Județean a dorit să îl informeze pe liderul democrat-liberal buzoian că o serie de drumuri de interes județean vor intra în reabilitare grație proiectelor implementate de la preluarea mandatului în fruntea județului.
„Drumul de la Râmnicu Sărat la Buda pe proiect european a fost aprobată finanțarea și este în proces de licitație cu o valoare de 10 milioane de euro. S-a intrat în Planul Național de Dezvoltare Locală cu drumul de la Pârscov la Brăiești iar astăzi(nr. joi) am primit aprobare de la minister să intrăm și cu drumul de la Mărăcineni la Vintilă Vodă, dar aceste lucruri nu se vad decât dacă nu vrei să le vezi sau dacă nu ești în Buzău. Poate, din acest motiv nu știe de proiectele Consiliului Județean dar dumnealui, cu o mare experiență în administrație, ar trebui să știe că sunt niște pași de urmat și astfel de proiecte nu se fac pocnind din degete”, a concluzionat președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.