Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de revocare din funcţie a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, precum şi cel prin care vicepremierul Marcel Ciolacu preia interimar portofoliul.
Schimbarea a venit după ce Adrian Ţuţuianu a anunţat marţi că nu mai sunt bani pentru plata salariilor militarilor iar lefurile vor fi acordate eşalonat. Ulterior, Ţuţuianu şi-a înaintat demisia care I a fost acceptată, în locul său fiind numit interimar buzoianul Marcel Ciolacu, vicepremier, lider al PSD Buzău.
Premierul Mihai Tudose a anunţat că urmează să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării.
În privinţa nominalizării pentru funcţia de ministru al Apărării, Mihai Tudose a declarat: ”Întâi ne consultăm în partid, stabilim o propunere. E decizie politică, ne întâlnim în partid, în alianţă şi apoi vom face o propunere”.
Totodată, şeful Executivului a subliniat că ”sunt bani pentru salarii”.
Întrebat când va fi un nou ministru al Apărării, premierul a răspuns: ”Ministru al Apărării cu jurământ la Palatul Cotroceni, în maximum 45 de zile. Poate într-o săptămână”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.