Președintele PNL Buzău, deputatul  Gabriel Avrămescu, anunță o schimbare legislativă mai mult decât necesară pentru  diminua incendierea terenurilor care  numai în luna martie la Buzău a depășit 5.300 de hectare. Astfel, deputatul buzoian spune că pregătește un proiect legislativ prin care pedepsele pentru astfel de fapte să fie considerate infracțiuni indiferent de locul în care se înregistrează. În prezent incendierea miriștilor este considerată infracțiune doar daca suprafața afectată de flăcări este declarată arie naturală protejată.

Trebuie să vă aduc în atenție ceva despre care se discută prea puțin în aceste zile.
Ard hectarele României!
Am să vă spun cazul județului Buzău.
Săptămâna trecută, 500 de hectare de pășune şi 56 de hectare de pădure de pin negru au fost mistuite într-un incendiu cauzat de oameni care doreau să-și curețe terenurile de uscături.
Intervenția rapidă a celor două avioane C27 Spartan de la Baza Aeriană 90 Otopeni, precum și a pompierilor din județul Buzău au făcut ca flăcările să fie ținute sub control. În fața acestora mă înclin și îi asigur de deplina mea considerație pentru serviciul adus țării”, a scris pe Facebook deputatul liberal.

Pentru a stopa fenomenul care de la an la an capătă accente tot mai dramatice liberalul spune că va iniția, alături de celălalt parlamentar liberal, un proiect legislativ prin care incendierea pajiștilor să fie considerată infracțiune iar cei vinovați să fie trași la răspundere.

„Pentru că nu pot asista la acest dezastru, am decis, împreună cu senatorul Vlad Mircea Pufu inițierea unui proiect legislativ prin care sancțiunile se înăspresc pentru astfel de delicte grave, indiferent că se produc în arii protejate sau nu. Multe dintre faptele care înainte erau sancționate doar contravențional, voi dori să le transform în infracțiuni.
Voi publica proiectul zilele următoare”, anunța pe Facebook deputatul Gabriel Avrămescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.