Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a pus mandatul la bătaie pentru a-l împăca pe primarul Constantin Toma cu Petre Emanoil Neagu

1
951

Ședința Comitetului Executiv al PSD Buzău a calmat doar în parte problemele iscate în partid după ce primarul Constantin Toma i-a cerut președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, demisia din fruntea „ADI Buzău 2008” și din funcțiile publice și politice deținute. De altfel, acuzele primarului Constantin Toma nu au încetat și chiar dacă ședința s-a desfășurat cu ușile închise tonul adoptat de edilul buzoian nu a fost cu mult mai calm decât în urmă cu o săptămână reușind să străbată prin ușile închise. Singura diferență a fost că de această data în fața activului de partid Toma nu i-a mai solicitat lui Neagu decât demisia din fruntea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. A fost practic nevoie de intervenția repetată a președintelui Marcel Ciolacu pentru a mai calma tensiunile dintre cei doi, Ciolacu mergând până într-acolo încât să ceară membrilor de partid un vot de confirmare a sa în funcția de președinte al PSD Buzău pentru a-și putea impune deciziile, pentru a-l calma pe primarul Constantin Toma și pentru a face o serie de recomandări președintelui Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.
Doar primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, a venit cu un ton ceva mai împăciuitor făcând apel la înțelegere și la spălarea rufelor murdare în spatele ușilor închise.
La final, în fața presei lucrurile s-au mai așezat, notă discordantă făcând totuși primarul Constantin Toma care s-a declarat surd și mut până când va vedea că, măcar o parte din doleanțele sale, vor prinde contur.
„Nu vreau să vă ascund, am discutat și despre Compania de Apă pentru că este un interes mare din partea buzoienilor, eu cred că am intrat într-o direcție bună și scurtă. Împreună cu parlamentarii am solicitat ajutorul primului ministru , ministrului Fondurilor Europene și de la Dezvoltare să vedem ce trebuie modificat în actul constitutive și în statutul Companiei de Apă și ADI ca nimeni să nu aibă vreo problemă pe viitor și să se respecte legea. Petru mine lucrurile sunt clare, mergem înainte ”, a declarant Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că este o decizie înțeleaptă ca verificările să fie făcute de Corpul de Control al Premierului și a garantat că nu are nici un interes ca lucrurile să nu funcționeze bine în Compania de Apă sau în ADI dar și că nu susține în nici un fel conducerea Companiei de Apă dacă se va constata că nu s-a făcut ce trebuie la nivelul Companiei.
„Cred că este o decizie înțeleaptă ca să se facă un control de către Corpul de Control al Primului Ministru și mai cred că lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate. Eu ca și reprezentant al CJ în ADI nu am nici un fel de interes ca lucrurile să nu funcționeze bine în ADI și Asociație. Vreau să fiu foarte ferm, nu susțin în nici un fel conducerea Companiei de Apă dacă a făcut o ilegalitate sau dacă cei responsabili consideră că lucrurile nu merg bine și trebuie schimbat managementul. Nu am avut nici un conflict cu nimeni și cred că și eu cât și domnul Toma suntem trimiși să ne ducem programul prezentat alegătorilor mai departe și nu vreau să comentez alte lucruri”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

De cealaltă parte Constantin Toma a declarat în fața presei că certurile dintre cei doi l-au determinat pe Marcel Ciolacu să ceară în fața organizației o rezoluție pentru a rămâne în fruntea partidului dar a declarat că în relația cu președintele Consiliului Județean rămâne surdo-mut.

„Marcel Ciolacu și-a pus problema serios dacă este sau nu susținut în lupta pe care o are de dus la nivelul organizației. În ceea ce privește relația cu domnul Petre Emanoil Neagu sunt surd și mut până în momentul în care voi vedea că se vor lua acele decizii înțelepte pentru toată strategia de dezvoltare a municipiului și județului. Susțin în continuare că prețul este mare iar apa este proastă pentru că nu se iau deciziile care trebuie”, a declarat primarul Constantin Toma.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.