Președintele Senatului, Alina Gorghiu, a venit joi seară la  Buzău fiind invitată la „Cafeneaua Liberală” pentru a sta de vorbă cu tinerii din partid și le-a transmis acestora că liberalii vor face toate demersurile pentru a modifica legislația existentă în sensul introducerii posibilității exercitării votului de la 16 ani.

„Ca tânăr de la 16 ani ai dreptul să muncești dar nu ai voie să și votezi. Mi se pare totuși un soi de discriminare la modul că bun am 16 ani am dreptul să muncesc, sunt mai informat ca o persoană să zic de 80 de ani, dar eu nu am dreptul să votez. Și vă întreb vi se pare normal. Eu cred că putem schimba asta. Deja un proiect în acest sens a trecut de Senat și se află la Camera Deputaților doar că acest proiect prevede doar votul la Europarlamentare pentru că pentru celălalt tip de alegeri este necesară schimbarea Constituției”, le-a spus Alina Gorghiu tinerilor liberali buzoieni.

În continuare președintele Senatului le-a spus tinerilor că din primăvară liberalii ar putea demara procedura de strângere de semnături pentru declanșarea referendumului de schimbare a Constituției considerând că strângerea numărului de semnături necesar nu ar trebui să fie o problemă pentru un partid mare ca PNL.

„Chiar mă gândesc ca din primăvară să ne apucăm de treabă și să strângem numărul de semnături necesar pentru a declanșa referendumul în vederea schimbării constituției. Nu ar trebui să fie un efort prea mare pentru PNL care suntem totuși un partid mare”, a spus președintele Senatului.

De asemenea, Gorghiu le-a spus tinerilor liberali din Buzău că PNL are tot interesul să adopte un asemenea proiect în timp ce PSD nu ar fi de acord niciodată cu modificarea legii.

„Doar PNL va lupta pentru ca acest proiect să fie adoptat. PSD nu dorește să treacă acest proiect din simplu motiv că tinerii nu votează PSD. Și așa sunt sigură ca dacă acest proiect va fi adoptat tacit atunci cu siguranță va fi atacat la Curtea Constituțională pentru că social-democrații nu vor fi niciodată de acord cu așa ceva și nu trebuie să vă spun eu de ce”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Proiectul legislativ nr.474/2022 a fost adoptat tacit de Senat și se află în prezent la Camera Deputaților care este for decizional și a primit deja aviz de la două comisii de specialitate.

Pe lângă tinerii liberali la discuții au participat și seniorii din PNL în frunte cu deputatul Gabriel Avrămescu, senatorul Vlad Pufu, prefectul Daniel Țiclea dar și ultima achiziție externă a liberalilor, primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, aflat de altfel și pe lista speakerilor alături de președintele Senatului.

O altă surpriză în fața tinerilor liberali a fost și prezența în sală a consilierului municipal USR Irinel Cîrstea care va fi, cel mai probabil, următorul userist inregimentat în PNL după Denisa Coban și Claudiu Constantin.

 

4 COMENTARII

  1. […] următorul userist inregimentat în PNL după Denisa Coban și Claudiu Constantin.  The post Președintele Senatului, Alina Gorghiu le-a transmis tinerilor liberali cum încearcă PNL să modif… first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.