Cristi BIGIUPreședintele suspendat al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a fost pus sub control judiciar după ce în ultimele două luni a stat în arest la domiciliu și alte 4 luni în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Călărași acolo unde se judecă procesul lui Bîgiu și cel mai probabil va rămâne definitivă după ziua de miercuri când va expira termenul în care hotărârea se poate ataca cu apel. De altfel, decizia de punere sub control judiciar dictată de magistrații din Călărași a fost propusă de anchetatorii lui Bîgiu așa că este puțin probabil ca aceștia să își atace propria solicitare. Noua măsură preventivă luată împotriva lui Cristi Bîgiu urmează să își producă așadar efectele începând de miercuri iar pe timpul celor 60 de zile cât este valabilă președintele suspendat al Consiliului Județean trebuie să respecte o serie de condiții.
Astfel, Bîgiu trebuie să:
-se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv poliţia mun.Buzău conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat;
-să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei;
– să nu comunice direct sau indirect cu ceilalţi inculpaţi sau martorii din prezenta cauză aşa cum sunt menţionaţi în rechizitoriu.
Totodată, magistrații din Călărași atrag atenția lui Bîgiu că în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.
Un nou termen de judecată în procesul intentat președintelui suspendat al Consiliului Județean va avea loc la finele lunii august.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.