Prim vicepreşedintele PDL, deputatul buzoian Cezar Preda, a declarat ieri că PDL a făcut plângere penală împotriva Secretarului General al Guvernului Ponta şi a directorului Monitorului Oficial pentru nepublicarea deciziilor Curţii Constituţionale, cum este cea privind neconstituţionalitatea restrângerii atribuţiilor Curţii.
„Nici la această oră hotărârea Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii care restrânge atribuţiile Curţii nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Am avertizat USL că acest lucru este sancţionat de Codul Penal, în aceste condiţii anunţăm că astăzi(nr.ieri 10 iulie), PDL depune plângere penală împotriva secretarului general al Guvernului Ponta şi a directorului Monitorului Oficial”, a spus Cezar Preda.
În replică, Secretariatul General al Guvernului a emis, aseară, un comunicat prin care răspunde acuzațiilor aduse de prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda.
„Dintre toate cele șase decizii și hotărâri adoptate de Curtea Constituțională în zilele de 9 și 10 iulie 2012 a fost transmisă, în conditiile legii, la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi publicată în Monitorul Oficial al României, o singură hotărâre, respectiv Hotarârea Curții Constituționale nr. 1 din 9 iulie 2012 privind constatarea împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de președinte al României.
Această hotărâre a fost transmisă în cursul zilei de 10 iulie 2012, la Monitorul Oficial al României, care a și publicat-o în ediția nr. 467/10 iulie 2012. Până pe 10 iulie 2012 la orele 19:00, Curtea Constituțională nu a mai transmis la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, niciuna dintre celelalte cinci decizii și hotărâri menționate mai sus”, se arată în comunicatul Secretariatului General al Guvernului.
Totodată, Secretariatul General al Guvernului face un apel la prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda, „să nu mai folosească în campania electorală informații neadevărate și să nu mai implice organismele tehnico-administrative ale statului în lupta politică.”

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.