Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, a inaugurat, ieri, la Mărăcinei, primul centru de afaceri româno-belgian din judeţ. Centrul de afaceri este totodată și prima firmă cu capital străin din comuna Mărăcineni fiind pus pe roate de Filip Verschelde şi Freddy Jacobs, preşedintele Camerei Imobiliare Belgia – România.
La evenimentul de ieri au luat parte pe lângă ambasadorul Belgiei în România și cei doi fondatori ai centru de afaceri româno-belgian, primarul comunei Mărăcineni, viceprimarul municipiului Buzău, Fănică Bîrlă dar și reprezentanți ai Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Buzău.
„Această iniţiativă de a înființa un centru de afaceri în comuna Mărăcineni reprezintă un beneficiu atât pentru partea belgiană cât şi pentru investitorii români. Buzăul este o zonă aparte în care poţi dezvolta un centru de afaceri, și chiar dacă nu este București, capitala țării oferă totuși multe avantaje. Noi, belgienii vom sprijini autorităţile locale şi centrale în iniţiativele lor de afaceri, de dezvoltare a infrastructurii, tocmai în scopul de a ajuta aceste centre de afaceri în viitor. Iniţiativa domnului Freddy Jacobs de a înfiinţa această cameră la Buzău este binevenită şi am rugămintea ca atât primarul acestei comune cât şi preşedintele Consiliului Judeţean să dea o mână de ajutor la dezvoltarea centrului în perspectiva colaborărilor viitoare pe care investitorii belgieni le pot avea cu investitorii români”, a declarat Philippe Beke, ambasadorul Belgiei în România.

Deși inaugurat ieri, centrul de afaceri deschis în comuna Mărăcineni într-un imobil achiziționat de către Filip Verschelde, are deja un prim client care apelează la serviciile sale și își propune ca până la finele anului viitor să atragă în zonă mai mult de 10 investitori străini.
„Noi, cetăţenii comunei Mărăcineni, ne bucurăm că avem o astfel de firmă. Poate aşa se va da startul şi pentru alte companii, să vină pe raza comunei noastre sau chiar în judeţ. Am să mă străduiesc să sprijin această societate cu tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea sa şi a localităţii noastre.Avem la nivelul comunei 292 de societăţi comerciale, dar toate româneşti, iar aceasta este prima care vine dintr-o ţară străină. Este o onoare pentru noi și trebuie să recunosc ca totodată este și o sursă de venit la bugetul local”, a precizat primarul comunei Mărăcinei, Constantin Dumitru.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.