Week-end-ul ce tocmai s-a încheiat a adus și prima ninsoare mai consistentă în judeţul Buzău, fapt care i-a pus la treabă pe responsabilii cu curăţarea drumurilor. Numai pe drumurile județene au acționat în acest week-end 24 de utilaje ce au împrăștiat aproape o mie de tone de material antiderapant.
„ De luni până vineri s-a acționat pe toate cele cinci zone în care este împărțit județul cu o cantitate de aproape o mie de tone de material antiderapant. Pe zona Râmnicu Sărat s-a acționat cu 175 de tone, pe zona Șețu 162 de tone, pe zona Vintilă Vodă 296 de tone, pe zona Buzău Sud și Buzău Nord cu 154 de tone iar pe zona Pogoanele cu 190 tone.Ca și utilaje pe toate cele cinci zone au fost scoase în traseu 24 de utilaje. La acest moment toate drumurile județene, cei 950 de kilometri sunt deschiși circulației publice și se circulă în condiții de iarnă”, a declarat Constantin Lungu, director de specialite în cadrul Consiliului Județean Buzău.
Alte 26 de utilaje de la Drumuri Naţionale au patrulat începând de vineri şi au împrăştiat în total peste 350 de tone de material antiderapant, în special sare şi nisip. Drumarii au avut cel mai mult de lucru pe DN 10, Măgura-Pătârlagele-Siriu, unde a nins ceva mai consistent în acest week-end.
Pentru că și în această dimineață au fost câteva picături de ploaie, utilajele de la Drumuri Naţionale au ieșit pe teren de teamă că s-ar putea forma polei și au dat cu meterial antiderapant și cu sare atât pe DN 22 Rîmnicu Sărat-Balta Albă-Băile cât şi pe şoseaua europeană, între Buzău și Rîmnicu Sărat.
În ciuda ninsorii căzute în week-end, pe drumurile din județ nu s-a înregistrat decât un singur accident. În localitatea Smeeni, o fată de 14 ani ce mergea pe marginea drumului a fost lovită de un localnic băut bine ce plecase la plimbare cu un scuter.
Acesta nu a fost însă singurul caz de conducere sub influența băuturilor alcoolice depistat de polițiștii buzoieni. Alți 8 conducători auto au fost sancţionaţi pentru alcool. Cei mai mulţi au rămas pietoni pentru 90 de zile însă a fost şi un conducător auto care s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan băut bine. Sancţiuni grele au primit în week-end și vitezomanii care nu au ținut cont de condiţiile meteo-rutiere şi au apăsat peste măsură pedala de acceleraţie. Peste 160 de şoferi și-au condus autovehiculele mai tare decât prevede legea dar cel mai grav caz a fost al unei femei de 39 de ani din localitatea Berca înregistrată de aparatul radar la Vipereşti, circulând cu 132 de km/h.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.