Prima probă a bacalaureatului cea la Limba și literatura română nu a ridicat probleme prea mari elevilor de la Colegiul Național B. P. Hasdeu.

Majoritatea elevilor ieșiți de la examen au declarat că subiectele au fost ușoare  și nu au ridicat probleme prea mari drept urmare se așteaptă ca și notele să fie unele pe măsură care să îi ajute pe elevi să acceadă spre instituțiile de învățământ superior la care își doresc să ajungă.

„A fost foarte ușor, cerințele au fost foarte clar formulate, nu ne-au pus în dificultate. Consider că niciun subiect nu a fost mai dificil; nici măcar subiectul III. La profilul meu, cel umanist, cerința la subiectul III a fost să facem construcția de personaj dintr-o comedie. Subiectele au fost asemănătoare cu ce s-a propus în textele de antrenament, așa că dacă le lucrai, știai ce să faci. Aș vrea să merg mai departe la Facultatea de Psihologie”, a declarat Radu Drăgoescu.

„Mi s-a părut destul de OK. Nu a fost dificil. Emoții mari au fost la subiectul III, pentru că nu știam ce pică. A picat ceva accesibil pentru toți: comedia „O scrisoare pierdută”, iar la profilul meu trebuia să scriem despre viziune și temă. Este adevărat că majoritatea s-ar fi așteptat să pice genul epic, adică romanul „Ion”, dar e bine ce a picat. Aș vrea să intru la Facultatea de Medicină”, a declarat Andrei Antochi.

 

„Eu sunt profil real și examenul mi s-a părut ușor. Cred că s-au gândit la noi, adică a fost accesibil pentru toată lumea. Venim după o perioadă de școală online și cred că asta a contat. Ne-a picat „comedia” și fix asta a picat și la simularea din clasa a XI-a. Nimeni nu se aștepta la asta. Credeam că va pica genul epic, romanul „Ion” sau ceva de genul acesta. Totuși pentru mine a fost accesibil. Vreau să merg mai departe la Cibernetică, la ASE”, a declarat Bianca Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.