Unitățile de învățământ de pe raza comunei Vernești sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru debutul noului an școlar. Majoritatea școlilor și grădinițelor au finalizat lucrările începute în timpul vacanței de vară și acum se fac ultimele finisaje pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții. Mobilierul necesar celor trei clase pregătitoare înființate la nivelul comunei a fost achiziționat și își așteaptă acum elevii. Deși nu stă deloc bine din punct de vedere financiar, administrația locală a făcut toate eforturile pentru ca elevii să aibă toate condițiile asigurate în noul an școlar.
Pentru prima dată în ultimii ani, toate unitățile de învățământ au fost dotate cu cantități mai mult decât suficiente de lemne iar asta chiar înainte de începerea cursurilor. Acum, muncitorii depun eforturi pentru ca ele să fie tăiate și depozitate în locurile special amenajate.
În ultima săptămână a fost complet schimbat și acoperișul internatului Grupului Școlar Tehnologic Vernești unde sunt cazați nu mai puțin de 50 de elevi din toate colțurile județului. Acoperișul, cu o vechime de mai bine de 20 de ani, s-a distrus în special în urma condițiilor meteorologice de iarna trecută când temperaturile extreme și precipitațiile abundente au distrus țiglele din beton.
O singură școală din comună beneficiază de condiții mai vitrege și asta pentru că nu a fost niciodată reabilitată. Pentru școala din Zorești există însă un proiect de reabilitare și extindere pentru care autoritățile locale caută încă sursa de finanțare.
„Mai avem o singură școală care nu a fost rebilitată însă și pentru aceasta există un proiect făcut și ceea ce ne lipsește sunt banii. Am avea nevoie de aproape 79.000 de euro pentru a reabilita clădirea existentă și am face și o extindere, mai ales că în comuna noastră populația este în creștere”, a declarat Daniel Năstase, primarul comunei Vernești.
Până atunci însă autoritățile așteaptă cu nerăbdare noua rectificare bugetară mai ales că Primăria a fost notificată la începutul lunii iulie de către Direcția de Finanțe Buzău să înapoieze suma de 1,6 miliarde de lei vechi, bani care ar fi fost cheltuiți ilegal de fosta conducere a administrației locale.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Vreau sa felicit primarul asta dar si directorii scolilor ca au stat toata vara la munca.
    Sa se implice mai mult isnspectorul general si adjuncta aia care a trecut pe la toate partidele politice. Sa lase domnule politica femeile, la cratita cu ele!
    Politica nu se face prin invatamant!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.