Lucia VARGA si Cristi BIGIU

Veste bună pentru primarii buzoieni prin comunele cărora trec cursuri de apă. Ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga, a anunțat, în premieră, la Buzău, că aceștia vor putea beneficia gratuit de pietriș pentru balastarea drumurilor comunale.
„Am identificat posibilitatea de a aloca Primarilor și Consiliilor Locale a 1000 de metri cubi de pietriș pentru a fi utilizat la pietruirea drumurilor. Mi se pare moral și corect ca cetățenii unei primării care are pe raza sa un curs de apă de unde se poate exploata pietriș să beneficieze de acel uzufruct și să se poată utiliza acel pietriș pentru pietruirea drumurilor. Evident exploatarea respectivă nu va fi făcută la întâmplare ci în baza unor avize dar mi se pare un ajutor pe care îl putem da comunităților pentru că sunt multe drumuri care în perioade ploioase devin impracticabile”, a declarat Lucia Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, consideră că măsura ce se va aplica după adoptarea unei Ordonanțe de Urgență va fi un adevărat ajutor pentru comunitățile rurale din toată țara ale căror venituri sunt și așa destul de reduse.
„Este un lucru deosebit de important pentru comunitățile din toata țara. Faptul că se reduc substanțial costurile aceste lucrări, pentru că nu se mai plătește acest material și se duc banii doar pe închirierea utilajului și pe combustibil, va duce la economii importante în bugetele administrațiilor locale care și așa sunt destul de mici”, consideră președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.