George SCUTARU si Constantin BOSCODEALA
Mesajul primarului Boșcodeală prin care a mulțumit buzoienilor pentru votul din 2 noiembrie a atras o reclamație pe numele lideurlui social democrat care a fost pârât la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
Reclamația a fost depusă de ACL pe motiv că Boșcodeală a instigat la ură națională și rasială în momentul în care a spus că Victor Ponta este ”un bun român, creștin –ortodox, aproape de oameni și care are o familie extraordinară/
”Am luat act de mesajul de mulțumire al domnului Boșcodeală pentru votul din 2 noiembrie când a spus că Ponta a e singurul care poate asigura dezvoltarea economică a țării, echilibru și stabilitate, că e tânăr, un bun, român este creștin ordotox, aproape de oameni și are o familie extraordinară. Aceste afirmații constituie o contravenție, se referă la comportament manifestat în public având caracter de discriminare, de propagandă, naționalist șovin, de instigare la ură națională și rasială. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării trebuie să ia atitudine față de aceste afirmații”, a declarat joi deputatul PNL, George Scutaru.
În același context, Scutaru a anunțat că ACL a depus o petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
”Azi ACL a depus o petiție conform legii înregistrată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a fi analizate afirmațiile lui Boșcodeală.(..) așteptăm ziua în care va fi analizată și judecată această afirmație, mai devreme sau mai târziu CNCD trebuie să ia atitudine”, a mai spus Scutaru.
Luni, după aflarea rezultatelor votului de la Buzău, primarul Constantin Boșcodeală a transmis buzoienilor un mesaj de mulțumire pentru că l-au votat pe Victor Ponta.
„Stimați cetățeni ai județului Buzău, vă mulțumesc tuturor pentru că ați ieșit la vot duminică într-un număr atât de mare și pentru faptul că ați acordat încrederea candidatului Victor Ponta cu un procent de 54,21 la sută. În felul acesta județul Buzău a urcat în topul național, clasându-se pe locul șapte între județele care l-au susținut pe candidatul Alianței PSD-UNPR-PC. Victor Ponta este singurul candidat care poate asigura dezvoltarea economică a României, echilibru și stabilitate. E tânăr, un bun român, este creștin-ortodox , aproape de oameni și are o familie extraordinară. S-a ținut de cuvânt, i-a ajutat pe pensionari, pe bugetari, pe tineri și pe antreprenori și a făcut economia să își revină. Vrea sa îi unească pe români, s-a luptat mereu cu Băsescu și vrea să schimbe ce s-a făcut rău în ultimii 10 ani. Va duce schimbarea până la capăt! Are experiență, e susținut de liderii europeni și americani și va reda României prestigiul în Europa. Susține și promovează valorile autentice pentru că este mândru că este român. De aceea, îi îndemn pe buzoieni să iasă la vot din nou, în număr la fel de mare, pe 16 noiembrie, pentru ca Victor Ponta să devină președintele tuturor românilor”, scria în mailul de mulțumire transmis de președintele PSD Buzău.
Joi ca reacție a plângerii la CNCD de către ACL, primarul Boșcodeală a declarat: ”tot ce am spus e adevărat iar despre George Scutaru, ce pot spune?A rămas cu amenințările că voturile s-au dus. CNCD n-are ce decizie să ia. Georgică( n.r.Scutaru) s-a luat după Cezărică(n.r. Preda) și a rămas cu amenințările și cu reclamațiile. Asta pot ei.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.