Primarul orașului Buzău, Constantin Boșcodeală, nu prea e prieten cu internetul ori în ultima lună a stat mai mult ascuns, preferând să nu aibă prea multe ieșiri publice. Spunem asta în urma unui unui top realizat de Mediafax care arată că edilul șef buzoian nu prea a fost mediatizat pe site-urile de știri ori pe rețelele de socializare, cel puțin în ultima lună, Boșcodeală situându-se la jumătatea clasamentului între primarii din țară, în ceea ce privește mediatizările în mediul online. Iar asta nu îl avantajează deloc pe primarul buzoian, știut fiind faptul că în zilele noastre presa on-line are tot atât de multă putere, dacă nu mai multă, decât publicațiile tipărite care au cunoscut un regres considerabil în ultimii ani.
Potrivit analizei, Boșcodeală se poziționează pe locul 18 din 41 de primari care au făcut obiectul cercetării. Șeful de la Palatul Comunal apare, în luna iunie, cu doar 137 de apariții pe site-uri, pe un blog este menționat o singură dată numele său, în timp ce pe Facebook, Boșcodeală nu reprezintă absolut deloc un subiect de discuție. Doar pe Twitter, primarul buzoian este menționat în două rânduri în decursul lunii trecute, în total Boșcodeală însumând doar 140 de apariții în luna iunie în mediul virtual.
Cu o pondere de doar 1,5 % mediatizare în mediul online, Contantin Boșcodeală se situează pe poziția a 18-a în clasament, cu mult sub primari precum cel al Brașovului, Aradului sau cel al orașului Ploieşti.
Analiza a luat în calcul primarii reşedinţelor de judeţ (cu excepţia primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon) şi pe cel al Capitalei şi a fost realizată în perioada 1 – 30 iunie pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi pagini publice de Facebook- în total, circa 54.500 de surse online în limba română urmărite de Mediafax Monitorizare. Ierarhia vizibilităţii este condusă de Sorin Oprescu, care înregistrează peste 31% dintre menţiunile din online despre cei 41 de primari. Sorin Apostu şi Radu Mazăre îşi alocă, la rândul lor, câte 7,4%, respectiv 6,8% din mediatizare, ei fiind urmaţi de primarii din Sibiu şi Iaşi – Klaus Iohannis şi Gheorghe Nichita- cu 5,2%, respectiv 5%.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.