Valerica SERCAIANU4

Primarul suspendat al comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în formă agravantă, a fost eliberat din arestul IPJ Buzău, vineri după-amiază. Eliberarea lui Șercăianu vine după ce magistrații Judecătoriei Buzău au dispus înlocuirea mandatului de arestare preventivă a lui Șercăianu cu măsura de a nu părăsi localitatea. Pe durata procesului, primarul comunei Cernătești are însă o serie de obligații a căror încălcare l-ar putea trimite din nou după gratii. El trebuie să se prezinte de câte ori este chemat la postul de Poliție sau la termenele de judecată fixate de instanță, nu trebuie să folosească arme, să discute cu celelalte părți implicate în proces sau să se urce la volan.
Decizia magistraților de la Judecătoria Buzău ar fi putut fi atacată cu recurs, însă nu s-a întâmplat însă în termenul impus, de 24 de ore.
Primul termen în procesul în care este judecat primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, a fost fixat pe 20 august.Șercăianu este considerat principalul vinovat de producerea unui accident la POtoceni, în luna mai, soldat cu moartea unei fete de 15 ani și rănirea alteia. În același cay, a mai fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă un al doilea șofer implicat în tragedie, acesta fiind judecat în stare de libertate.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.