Primarul comunei Gura Teghii; Gheorghe Micleru, arestat preventiv în urmă cu o săptămână pentru o perioadă de 30 de zile pentru delapidare, complicitate la furt calificat și abuz în serviciu va fi eliberat din arestul Poliției și plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 23 de zile potrivit unei decizii definitive a Tribunalului Buzău.

„Desfiinţează, în parte încheierea nr. 1 din data de 26.01.2024, pronunţată de Judecătoria Pătârlagele în dosarul nr.191/277/2024 şi rejudecând: În temeiul art.227 alin.2 C.pr.pen respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele faţă de inculpatul Micleru Gheorghe. În temeiul art.227 alin.(2) raportat la art.202 alin.1 şi 3 cod procedură penală, art.218 cod procedură penală, art.221 cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 cod procedură penală, dispune luarea faţă de inculpatul Micleru Gheorghe a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 23 de zile de la 02.02.2024 la 24.02.2024”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Buzău

Totodată, lui Gheorghe Micleru i s-a interzis să comunice cu ceilalți inculpați și martori din dosar dar și cu cei care urmează să fie audiați pe viitor.

„Să nu comunice cu inculpatul Doroican Nicu Ionuţ, cu martorii cauzei audiaţi până în prezent, respectiv:Leonte Alin Constantin, Pascov Alin Victor, Iacob Ilie, Brăgău Virgiliu, Baroian Constantin, Dârstaru Dumitru, Măntărău Marian, Beteringhe Viorel Dumitru, Băhneanu Constantin, Oncescu Roland, Palaloga Ligia şi nici cu cei care vor fi audiaţi pe viitor”, se mai precizează în decizia Tribunalului Buzău.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă tribunalul Buzău, edilul din Gura Teghii este acuzat că şi-a însuşit două leagăne din lemn aparţinând primăriei pe care le-a folosit în cadrul pensiunii pe care o are pe raza comunei, a facilitat accesul tatălui său într-o grădiniţă din subordinea primăriei de unde acesta a sustras 5 uşi din termopan ce au fost folosite în cadrul aceleaşi pensiuni, a încredinţat unui număr de două persoane cunoscute autoturismul primăriei pe care acestea l-au folosit în interes personal pe o perioadă de 2 ani, a menţinut ca poliţist local o persoană deşi aceasta trebuia eliberată din funcţie, persoană pe care au folosit-o pentru rezolvarea unor probleme personale ale primarului cu încălcarea dispoziţiilor legale, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţile a desfăşurat acte de comerţ, respectiv a administrat în fapt o societate comercială, respectiv pensiunea pe care o deţine pe raza comunei.

Acuzaţiile în acest dosar sunt de delapidare, complicitate la furt calificat, abuz în serviciu, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.