Orașul Buzău ar putea avea străzi mai bune, însă nu acum, ci peste patru ani. Că vestea este bună ori rea, decideți dumneavoastră, cei care sunteți nevoiți să traversați zi de zi orașul, la piciori ori la volan.
Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală a anunțat, ieri într-o conferință de presă, că ample lucrări de reabilitare a arterelor din Buzău ar putea fi demarate, cu puțin noroc, în ianuarie 2012. Asta dacă nu cumva între timp vor apărea noi probleme de ordin financiar ori modificări operate în timpul jocului care să împiedice municipalitatea să organizeze licitația în vederea desemnării firmei care să se ocupe de reparații.
Reabilitarea arterelor din oraş ar fi trebuit să fie în toi în această perioadă însă din cauza unor schimbări în Codul Fiscal lucrările au fost amânate.
Conform edilului șef buzoian, proiectul de reabilitare a străzilor va fi realizat în trei paşi, pe o perioadă de patru ani. Prima etapă, respectiv desemnarea firmei care să se se ocupe de lucrări, ar trebui finalizată în luna decembrie a acestui an. Cea de-a doua etapă, de reabilitare a unei părți din arterele Buzăului, ar trebui realizată în perioada ianuarie 2012-2013 în timp ce ultima etapă ar urma să aibă loc între 2013 și 2015.
Până atunci e cale lungă însă. Primarul Boșcodeală speră ca în cel mai scurt timp să se poată demara procedura în urma căreia să se desemneze firma care se va ocupa de șantier.
Între timp, municipalitatea buzoiană ar putea primi ceva atenţionări din partea poliţiştilor de la Serviciul Rutier. Chiar zilele trecute, oamenii legii au ”urecheat” Primăria, pe motiv că străzile din Buzău sunt adevărate capcane pentru șoferi și pietoni. Poliţiştii au atenţionat în afara Primăriei, Secţia de Drumuri Naţionale şi Consiliul Judeţean cu privire la starea drumurilor din Buzău, lipsa unor marcaje sau dispariţia indicatoarelor rutiere care pot constitui un real pericol pentru participanții la trafic.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

  1. acest xxx, nu putem sa ii spunem primar, vrea la anul sa inceapa – ce trebuia sa faca de atata amar de timp – sperand sa castige din nou primaria prin diverse tertipuri. rusine boscodeala, rusine! rusine si celor ce l-au votat, mereu si mereu. alegatori cu memorie scurta. foarte probabil ca si un altul ar fi avut grija tot de bunastarea lui si nu si a orasului, dar macar mai aveam o speranta si poate un procent mai mare pt acest oras si nu pt buzunarul gusatilor din primarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.