Valerica SERCAIANU4f

UPDATE:
Magistrații de la Judecătoria Buzău care judecă procesul primarului din Cernătești, Valerică Șercăianu, au admis solicitarea alesului local de a înlocui măsura interzicerii localității cu măsura interzicerii de a părăsi țara. Șercăianu le-a cerut asta judecătorilor pe motiv că altfel nu își poate exercita mandatul de primar.

De asemenea, instanța a aprobat cererea celui de-al doilea inculpat, Claudiu Nițu, de a i se prelungi cu o lună dreptul de a conduce pe drumurile publice, acesta invocând faptul că altfel nu își poate câștiga existența. Mai mult, Nițu a cerut ca procesul să fie strămutat la Curtea de Apel Ploiești. De asemenea, Niţu a formulat o plângere împotriva procurorilor care au instrumentat cazul.
Următorul termen în proces a fost stabilit pentru 10 septembrie.

Primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, s-a prezentat marți în fața magistraților de la Judecătoria Buzău, în dosarul în care este judecat pentru ucidere din culpă în formă agravantă. Șercăianu a ajuns în această situație după ce, de Sfinții Constantin și Elena, a provocat un accident de circulație în urma căruia o fată de 15 ani a murit iar alta a fost rănită,  fetele fiind acroșate de jeep-ul condus de alesul local care era sub influența alcoolului la momentul tragediei. În același dosar în care Șercăianu este judecat pentru ucidere din culpă în formă agravantă, mai este judecat și un al doilea șofer, Claudiu Nițu, care se presupune că ar fi avut o parte din vină pentru producerea nenorocirii, acesta fiind judecat pentru ucidere din culpă.

Marți, în fața instanței, primarul de Cernătești le-a cerut judecătorilor înlocuirea măsurii de a nu părăsi localitatea cu măsura de a nu părăsi țara pe motiv că trebuie să-și exercite meseria de ales local,  precizând totodată că vina pentru moartea copilei de 15 ani nu-i aparține în totalitate.

La rându-i, cel de-al inculpat în acest dosar, şoferul maşinii pe care Şercăianu o depăşea atunci când a produs accidentul, a cerut să îi fie prelungită valabilitatea permisului de conducere, pe motiv că altfel nu poate merge la serviciu și în consecință nu își poate cîştiga existenţa.

La proces au venit marți şi bunicii fetei ucise în accidentul din 21 mai, care au cerut să fie admişi ca parte în proces.

Magistratul care judecă dosarul urmează să se pronunţe pe toate cererile exprimate în sala de judecată.

Reamintim, pe 21 mai, primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, a fost implicat într-un accident de circulație, în localitatea POtoceni. În urma tragediei o fată de 15 ani care se întorcea acasă de la școală a murit iar o colegă de-a ei a fost rănită.

Probatoriul administrat în faza urmăririi penale a relevat faptul că primarul  conducea cu o viteză peste limita legală, respectiv 91 km/h, pe DJ 203 K, pe raza localității Potoceni din comuna Mărăcineni, din direcția Cernătești către Buzău, având o alcoolemie în sânge de 1 gr.%o, Valerică Șercăianu s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire periculoase, părăsind partea carosabilă și accidentând  mortal o adolescentă și rănind-o pe a doua. Imediat după producerea accidentului, la testarea cu aparatul Drager, alcoolemia lui Valerică Șercăianu a ieșit de 0,38 mg alcool per litru în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În ceea ce-l privește pe Claudiu Florin Nițu, care în aceleași împrejurări, circulând în localitate cu o viteză peste limita legală, respectiv de 61 km./h, din direcția Cernătești către Buzău, a efectuat o manevră de schimbare a direcției de mers, prin virare la stânga, fără a se asigura, intrând în coliziune cu autoturismul condus de  Valerică Șercăianu, care circula în aceeași direcție, eveniment care s-a soldat în final cu accidentarea mortală a minorei de 14 ani, se precizează în rechizitoriu.

C.D.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.