Constantin DUMITRU

Excluderile din PDL Buzău continuă după ce deputatul Cezar Preda a revenit asupra demisiei din fruntea organizației județene a PDL si a promis să facă curățenie în partid. Aseară, în cadrul unei ședințe a Biroului Permanent Județean, au fost excluși din partid primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru dar și o parte din consilierii locali care au făcut campanie alături de adversari la alegerile parlamentare din 9 decembrie. În urma deciziei de miercuri seară a conducerii PDL, primarul Constantin Dumitru a devenit independent dar se poate înscrie în orice partid, fără a risca pierderea mandatului de primar, pentru că a fost dat afară din PDL nu a fost decizia sa de părăsi formațiunea.
Totodată, a fost numit un nou secretar general al organizației în persoana lui Raul Florescu în locul lăsat liber de Liviu Mocanu care a demisionat iar tânărul Ciprian Ene a fost ales președinte al Biroului Permanent Municipal, funcție deținută anterior de consilierul județean Adrian Burducea. Valul de demiteri din PDL mai include și 3 consilieri județeni și unul municipal a căror soartă a fost hotărâtă la finele anului trecut. Consilierii județeni Elena Damian, Adrian Burducea și Ion Burlacu își vor pierde mandatele după ce organizația județeană le-a retras sprijinul și vor fi înlocuiți în deliberativul județean de Claudiu Carpen, Viorel Mocanu și Eliza Panait, asta după ce Florin Mihalcea și Gheorgeh Manea, următorii pe lista de consilieri județeni, au renunțat la mandatele ce li s-ar fi cuvenit. Totodată, democrat-liberalul Aurel Stănciuc, fost director al Direcției Silvice Buzău, va ocupa în Consiliul Județean locul lăsat liber prin demisia lui Ion Coman.
Se menține de altfel și decizia de retragere a sprijinului politic a profesoarei Mona Lisa Pleșea, ceea ce va duce la pierderea locului de consilier local municipal. De altfel, Mona Lisa Pleșea a renunțat să se mai prezinte la ultima ședință a Consiliului Local Municipal din luna decembrie, iar de luna aceasta locul îi va fi luat de profesorul de fizică Liviu Dunăreanu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.