Portofel-cu-bani Primarul orașului Nehoiu, Florentin Lungu, găsit în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate pe motiv că în calitatea sa de edil ar fi plătit peste 273 de mii de lei firmei la care a fost asociat unic și administrator, a anunțat că va ataca decizia ANI și va cere despăgubiri morale.
Primarul orașului Nehoiu, județul Buzău, Florentin Lungu, a declarat miercuri că acuzațiile pe care ANI i le aduce sunt nefondate și nu au nici o bază reală. Lungu a adăugat că va ataca decizia Agenției Naționale de Integritate care l-a declarat ca fiind în conflict de interese și va cere despăgubiri morale importante pentru acuzațiile ce i-au fost aduse, fără temei, în opinia sa.
”Nu vreau să comentez pentru că nu am ce comenta pe acest subiect. Vă pot spune că voi contesta, fără doar și poate această decizie aberantă și voi cere și despăgubiri morale”, a declarat miercuri primarul orașului Nehoiu, Florentin Lungu.
Primarul din oraşul Nehoiu, judeţul Buzău, Florentin Lungu, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese. Potrivit ANI, alesul local a achitat în aprilie 2013 o factură în valoare de peste 273 de mii de lei către firma în care a fost asociat unic şi administrator, pentru lucrări efectuate în baza unui contract încheiat în anul 2008 între firma respectivă și Primăria orașului, condusă la acea vreme de Alexandru Corcodel. Cum plata lucrărilor s-a realizat anul acesta, când Florentin Lungu era primar, ANI l-a găsit pe alesul local în conflict de interese, chiar dacă nu mai administra societatea respectivă. Practic, prin aprobarea plăţii Lungu a creat un avantaj firmei în care este în continuare asociat unic. Pentru fapta sa, primarul din Nehoiu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, dar şi pierderea dreptului de a mai ocupa o funcţie publică.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.