Primarul din comuna buzoiană Valea Salciei, Marian Muşat (PNL), este singurul candidat, el fiind la cel de-al treilea mandat, după ce în 2008 s-a înregistrat aceeaşi situaţie, edilul declarând că „pentru ce a realizat în ultimul mandat nu s-ar vota nici singur”.

Marian Muşat are 40 de ani şi a fost ales pentru prima dată primar al localităţii în anul 2000, când a câştigat din turul al doilea. În anul 2004, Muşat, care este membru PNL, a avut trei contracandidaţi la alegerile pentru funcţia de primar, însă niciunul nu a obţinut atunci mai mult de 30-40 de voturi fiecare. La alegerile din 2008, Marian Muşat a candidat singur, obţinând astfel al treilea mandat ca primar al localităţii Valea Salciei. În 2012, Marian Muşat este din nou singurul candidat la primărie, susţinând că în localităţile unde nu există contracandidat nu ar mai trebui să se organizeze alegeri.

„Nu am emoţii deloc, e o lacună în lege. Unde nu e contracandidat nu ar trebui să se mai organizeze alegeri decât la Consiliul Local, e cheltuială fără rost. Practic, am nevoie de un singur vot şi aş putea pierde dacă nu mă votează nimeni şi nu vă votez nici eu. Cred că legătura care s-a creat între mine şi locuitori, asta i-a determinat pe oameni să mă voteze. Şi în primul rând, eu niciodata nu am minţit chiar dacă nu am putut realiza un lucru le-am spus oamenilor care au fost cauza, de regulă aceasta fiind de ordin financiar. Având în vedere că întotdeauna au fost două Românii, una la putere, una în opoziţie, din cei 12 ani de când sunt primar am fost în ambele Românii. Şase ani am fost la putere, şase ani în opoziţie. Realizările au fost tot la fel. Şase ani am construit grădiniţe, şcoli, dispensare, drumuri, restul anilor nu am făcut decât managemetul celor construite în anii când am realizat ceva”, a declarat Muşat.

El a precizat că nu-şi va face campanie, ci va realiza doar nişte pliante cu ce va face dacă „va fi în România care trebuie”.

Primarul a mai spus că nu este mulţumit de ce a realizat în ultimul mandat, susţinând că nu s-ar vota pentru ce a făcut în ultimii patru ani pentru comunitatea care l-a ales.

„După realizările din ultimul mandat nu m-aş vota. Abia am putut întreţine ce am făcut înainte. Nu sunt mulţumit de ce am făcut, oamenii au apreciat însă că am avut grijă de ei, am rezolvat mai mult probleme de ordin social decât investiţii”, a afirmat Muşat.

Marian Muşat este membru PNL şi preşedinte al filialei Buzău a Asociaţiei Comunelor din România.

În localitatea în care candidează pentru cel de-al patrulea mandat trăiesc circa 870 de persoane.

Muşat candidează sub sigla USL, fiind unul dintre cei trei candidaţi la o primărie care se află pe liste comune PSD şi PNL, alături de primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu şi primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală.

În judeţul Buzău, restul candidaţilor la primării din partea PSD, PNL şi PC, candidează pe liste separate după ce USL nu a mai funcţionat, după ce în toamna lui 2011, senatorul PNL Marian Cristinel Bîgiu a fost nominalizat candidatul USL la Consiliul Judeţean Buzău, variantă care nu a fost acceptată de actualul preşedinte al instituţiei, social-democratul Victor Mocanu. În aceste condiţii, conducerea PSD Buzău a ales să-l sprijine pe Victor Mocanu, care candidează independent la Consiliul Judeţean.

Mediafax

3 COMENTARII

  1. daca am avea asa oamenii in functiile de conducere am fi o tara model dar avand diletanti in toate institutile din partea pdl lasa de dorit toata stima domnule primar si multa sanatate si putere de munca

  2. il cunosc personal pe domnul Musat Marian si pot afirma ca este un om de nota 10+.In vedere cu nerealizarile din ultimul mandat parerea mea este ca a fost o afirmatie mai mult decat modesta. comuna valea salciei nu duce lipsa de nimic.instalatie electrica,apa,comuna este foarte curata si as dori sa precizez ca in urma cu cativa ani domnul primar Musat Marian a construit camin unui om neajutorat care traia undeva in padure departe de comuna si izolat. Altcineva nu cred ca ar fi putute „promite” lucrurile pe care domnul Musat a reusit sa le realizeze. Tot respectul Gavrila Andrei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.