Primarul suspendat al comunei Glodeanu Siliștea, Marin Răducanu, acuzat de trafic de influență după ce a luat bani de la un afacerist căruia i-a promis că-l scapă de un dosar penal, a fost condamnat la 2 ani și șase luni de închisoare cu suspendare, decizia nefiind însă definitivă. În acest moment însă, Răducanu este liber întrucât magistrații de la Tribunalul Buzău au decis punerea în libertate de îndată a fostului primar.

După un proces care a durat mai puțin două luni, primul termen de judecată fiind în data de 26 iulie, judecătorii de la Tribunalul Buzău au decis condamnarea lui Răducanu la doi ani și șase luni dar și suspendarea executării pedepsei, pe o perioadă de 7 ani și jumătate, termen de încercare, timp în care Răducanu va fi sub supraveghere judiciară. Practic, judecătorii de la Tribunalul Buzău au decis ca Marin Răducanu să fie pus în libertate deîndată însă el va avea o serie de obligații, care nerespectate, îl vor trimite rapid înapoi, după gratii.
Răducanu va trebui să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existență. Nerespectarea acestor obligații vor avea ca efect revocarea suspendării pedepsei și reîncarcerarea lui Marin Răducanu.
În același dosar, a mai fost condamnat și fostul șef de post din localitatea Glodeanu Siliștea. Gheorghe Apostol, fost agent principal în cadrul IPJ Buzău, a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Buzău la 2 ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență. La fel ca în cazul primarului suspendat, magistrații au decis suspendarea executării pedepsei, cu o perioadă de încercare pe 7 ani. În acest timp, fostul polițist va avea aceleași obligații ca și primarul suspendat: va trebui să se prezinte la date fixe la Serviciul de probațiune de pe lângă Tribunalul Buzău, să anunțe orice schimbare de domiciliu și orice deplasare care depășește opt zile, etc.
Pe lângă toate acestea, magistrații au mai decis ca primarul suspendat Marin Răducanu să restituie afaceristului care a sesizat Poliția în acest caz suma de 15 mii de lei, bani pe care omul i-a înmânat lui Răducanu pentru a interveni, așa cum i-a promis, pe lângă un polițist să-l scape de urmările unui control la firma deținută. Pentru că Răducanu susține că nu are acești bani, s-a decis punerea și menținerea sechestrului asigurător asupra unui teren extravilan în suprafaţă de 5.000 mp. În plus, Răducanu dar și fostul polițist sunt obligați la plata sumei de câte 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.
Decizia în cazul celor doi nu este însă definitivă, procurorii putând să facă apel în termen de 10 zile de la pronunţare şi de la comunicare. Marin Răducanu a fost reținut în 30 iunie și a stat în penitenciarul Focșani până ieri, 20 septembrie.

Primarul suspendat al comunei Glodeanu Siliștea, Marin Răducanu, a fost acuzat că pretins și primit suma de 15.000 de lei pentru a interveni pe lângă niște polițiști în favoarea afaceristului Viorel Cristea, cercetat la rândul său pentru infracțiuni economice. Pentru că nu i-a rezolvat problema, omul de afaceri l-a denunțat pe fostul primar care, iată, a fost condamnat împreună cu fostul şef de post din localitate, implicat în același dosar.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.