A venit primăvara însă nu și pentru locuitorii din comuna Glodeanu Siliștea care sunt încă acoperiți de munți de zăpadă. În această comună sunt încă gospodării unde zăpada ajunge până la streașina caselor, unde oamenii abia reușesc să răzbată prin marea de omăt la care privesc cu groază, gândindu-se că odată topită, le va aduce alte și alte nenorociri.
La acești oameni au ajuns astăzi 30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău care au dat zăpada la lopată ore în șir, pentru a-i ajuta pe cei bătrâni și nevoiași care nu-și pot curăța singuri gospodăriile. Pompierii au muncit aproape toată ziua, reușind să îndepărteze omătul care amenința serios cinci locuințe ale unor bătrâni singuri care abia de se mai pot descurca.
Și ca ziua să fie cu adevărat bună pentru localnicii din Glodeanu Siliștea, grav loviți de iarna aprigă care i-a îngropat în nămeți, astăzi în această comună a ajuns și un grup de pompieri din Olt cu bani pentru bătrânii ale căror case stau să se prăbușească sub greutatea zăpezii.
Angajații ISU Olt au strâns 45 de milioane de lei vechi, văzând drama oamenilor din Glodeanu Siliștea, și au venit aici pentru a le oferi această sumă celor mai asupriți de natura aprigă. Banii au ajuns la 3 bătrâne ale căror locuințe scârțâie sinistru sub marea de omăt care le-a înghițit odată cu viscolul de luna trecută.
Iar drama oamenilor din localitatea Glodeanu Siliștea este drama a mii de oameni din localitățile buzoiene care au fost lovite dfe viscolul și ninsorile abundente de la finele lunii ianuarie și din luna februarie. Sunt mii de case care riscă să se prăbușească dacă nu vor fi efectuate reparații urgente. Sub greutatea zăpezii și din cauza infiltrațiilor în pereți, locuințele se pot face una cu pământul cât a-i clipi din ochi, riscând să-i prindă pe oameni sub dărâmături, caîntr-o cutie a morții. Nu degeaba se spune că o nenorociore nu vine niciodată singură. Pentru ca efectele zăpezii și a apei să nu fie dramatice, autoritățile județene au întocmit un tabel cu numărul caselor care necesită reparații rapide iar evoluția situației este atent monitorizată.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.