Nici nu a venit bine toamna şi avem primul caz de gripă!
În judeţul Buzău, un bărbat de 52 de ani a fost diagnosticat de medicul de familie cu gripă de sezon. Omul a ajuns în dispensar cu febră, tuse, dureri musculare şi de cap. În urma consultului, medicul de familie a stabilit că pacientul are gripă. Un diagnostic înfricoşător, avînd în vedere că în ultimii ani, virusul gripal a ucis zeci de români care nu s-au tratat şi aveau afecţiuni mai vechi. De această dată, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău spun că bărbatul diagnosticat clinic cu gripă este în afara oricărui pericol. S-a tratat la domiciliu iar familia nu a contractat virusul, astfel încât nu se poate discuta despre un focar epidemic.
Şi nu doar gripa ne dă târcoale în aceste vremuri. În ultima săptămână, virozele respiratorii şi pneumoniile au trimis la pat peste 2200 de buzoieni. Aproape 200 au fost internaţi în spital, cu complicaţii ale afecţiunile respiratorii generate de frig dar si de intrarea copiilor în colectivitate.
Iar virusurile îşi vor mai face de cap o vreme. Cel puţin până când va fi demarată campania de vaccinare antigripală. Autorităţile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică speră ca imunizarea populaţiei cu risc de îmbolnăvire, acțiune care trebuia să înceapă în primele zile a lunii octombrie, să debuteze la 1 noiembrie.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.