Prefectura județului Buzău împreună cu Green Group a inaugurat, joi,  la Smeeni primul Centru de Evaluare Covid-19 realizat cu sprijin privat din județul Buzău.

Noul Centru de Evaluare Covid-19 este amplasat în incinta Spitalului de Boli Cronice Smeeni și este parte a unei investiții de 100.000 de euro făcută de Green Group la spitalul din localitatea Smeeni unde a mai contribuit cu fonduri și pentru dotarea cu aparatură medicală și mobilier pentru alte secții ale unității sanitare.

Noul centru de evaluare este amenajat într-un container modular și este format dintr-o sală de așteptare, un cabinet de consultații medicale și un salon cu două paturi dotat cu concentratoare de oxigen și își poate primii, începând de joi, pacienții infectați cu Covid-19 pentru evaluare și tratament.

„Ce am discutat în urmă cu câteva luni, în plină pandemie, să ne strângem toate forțele ca să putem să dăm un impuls infrastructurii pentru sănătate în comunitatea buzoiană, se materializează astăzi. Am deschis Centrul de Evaluare Covid -19 și am continuat dotarea cu aparatură, cu paturi specializate, cu mobilier adecvat pentru toate celelalte secții ale Spitalului de Boli Cronice Smeeni. Implicarea noastră în comunitatea locală va avea ca scop sănătatea cetățeanului din Buzău. Și noi facem parte din comunitatea locală de aceea suntem alături de nevoile comunității”, a spus Constantin Damov, CEO-ul Green Group.

Totodată, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea a declarat la Smeeni că va continua colaborarea cu Green Group și pentru amenajarea altor centre similar din județ.

„Tot ceea ce s-a realizat aici, la Smeeni, s-a făcut corect și transparent între parteneri de încredere, pe de o parte Green Group, pe de altă parte Instituția Prefectului. Vom continua cu amenajarea interioară a celorlalte 5 containere care fac  din proiectul  pe care-l desfășurăm cu Green Group. Pe de altă parte, toate aceste 6 containere vor reprezenta, după terminarea pandemiei de COVID-19, logistica de reacție rapidă pe care Instituția Prefectului o a pune la dispoziția comunității buzoiene pentru situații de urgență și alte proiecte comunitare”, a spus prefectul Daniel Țiclea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.