seismograf-2
Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 04.28, în judeţul Buzău, pe raza comunei Gura Teghii, în punctul Pruncea, la adâncimea de 117 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Seismul a avut intensitatea II, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (38 de kilometri), Vălenii de Munte (43 de kilometri), Săcele (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (54 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (55 de kilometri).
Acesta este primul cutremur de peste 4 grade care s-a produs în 2016. Anul trecut, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.
În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

2 COMENTARII

  1. […] Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 04.28, în judeţul Buzău, pe raza comunei Gura Teghii, în punctul Pruncea, la adâncimea de 117 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut intensitatea II, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (38 de kilometri), Vălenii de Munte (43 de kilometri), Săcele (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (54 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (55 de kilometri). Acesta este primul cutremur de peste 4 grade care s-a produs în 2016. Anul trecut, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure …mai multe stiri […]

  2. […] Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 04.28, în judeţul Buzău, pe raza comunei Gura Teghii, în punctul Pruncea, la adâncimea de 117 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut intensitatea II, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (38 de kilometri), Vălenii de Munte (43 de kilometri), Săcele (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (54 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (55 de kilometri). Acesta este primul cutremur de peste 4 grade care s-a produs în 2016. Anul trecut, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.