mort_de_frig
Direcția de Sănătate Publică Buzău a înregistrat, joi, primul deces cauzat de gerul năprasnic care s-a abătut asupra județului, la fel ca asupra întregii țări.
Persoana decedată este un bărbat de 60 de ani din Scurtești, cunoscut ca amator de băuturi alcoolice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Buzău, Rodica Corneci, vecinii au fost cei care au sunat după salvare, solicitând ajutor pentru bărbatul care locuia în condiții insalubre, fără a-și face cald în locuința sărăcăcioasă.
Ajunși la fața locului, angajații de la Ambulanță l-au găsit pe bărbat întins pe pat, în comă, înghețat bocnă. Temperatura corpului nu era mai mare de 26 de grade, motiv pentru care s-a luat rapid decizia transportării pacientului la spital.
Din păcate, inima bărbatului a cedat, el murind în salvare, în drum spre Spitalul Județean Buzău. Personalul medical de pe Ambulanță a efectuat manevre de resuscitare timp îndelungat, însă fără succes.
Cadavrul bărbatului a fost transportat la Morga pentru efectuarea necropsiei, însă cert este că decesul a fost raportat ca fiind cauzat de ger.
Bărbatul locuia singur în condiții greu de descris în cuvinte. Nu avea covoare pe jos, ci pământ, iar în încăpere era ger ca afară. Uneori, un vecin își făcea milă de bărbat și-i mai băga un lemn-două pe foc pentru a nu îngheța peste noapte.
Gerul de noaptea trecută, cel mai aprig din această iarnă, i-a fost însă fatal bărbatului din Scurtești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.