Politicienii buzoieni și-au stabilit în mare candidaturile pentru cele 10 funcții de parlamentar scoase la bătaie pe data de 9 decembrie. Singurii care au rămas puțin în urmă sunt cei de la PP-DD care nu au anunțat deocamdată nimic oficial, deși până la depunerea candidaturilor mai sunt mai puțin de două săptămâni. Din partea PP-DD la Buzău ar putea candida realizatorul TV Florin Condurățeanu dar și parapsihologul Aliodor Manolea, cunoscut buzoienilor de pe vremea când îl însoțea pe Traian Băsescu la deplasările din campania pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, cunoscut sub numele de „stăpânul flăcării violet” Pe lângă cei doi grei de la Centru, sunt vehiculate și ceva nume de politicieni locali, care nu au mai găsit înțelegere în rândul formațiunilor politice din care făceau parte. Astfel, se aude că din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu și-ar încerca șansele pentru un mandat de deputat fostul peremist Mircea Costache dar și vicepreședinta TSD Ionela Dobrică, după ce a fost scoasă din cărți pentru a candida pe colegiul 4.
În ceea ce îi privește pe democrat-liberali, aceștia însă par să fi stabilit lista finală cu candidați pentru alegerile din această iarnă. Pe colegiile de Senat vor intra în luptă actualul senator Viorel Constantinescu, fostul prefect Paul Beganu pe colegiul 2 și fostul director al sucursalei buzoiene de Poștă, Raul Florescu, chiar dacă cel din urmă ar fi vut să se retragă din pricina efortului financiar deosebit pe care trebuie să îl facă. În locul său, liderul PDL Cezar Preda l-ar fi preferat pe afaceristul râmnicean Vorel Tudose, om cu o mai mare dare de mână dar negocierile dintre cei doi nu au decurs tocmai bine.  În ceea ce privește colegiile de deputați, pe colegiul 1 va candida actualul consilier județean, Ion Coman, pe colegiul 2 fostul candidat la Primăria Vintilă Vodă, Gavril Văsâi, pe colegiul 3 primarul comunei Balta Albă, Georgian Calotă, iar pe colegiul 4 actualul deputat Valeriu Alecu. Pe colegiul 5 își va încerca șansele fostul inspector general al ISJ, Florina Stoian, iar pe colegiul 6, după refuzul lui Adrian Burducea, va intra în luptă tânărul avocat Ciprian Ene  în timp ce pe colegiul 7, Cezar Preda își va încerca șansele pentru un nou mandat. În ceea ce îi privește pe candidații Uniunii Social Liberale, șe așteaptă încă decizia șefilor de la Centru pentru stabilirea candidaților ce vor intra în luptă pe 9 decembrie. Probleme sunt în ceea ce privește identitatea candidatului de pe colegiul 3 de Senat. Postul este ocupat în prezent de senatorul Ion Vasile, membru cu acte al PSD Buzău, dar care nu mai este susținut de conducerea organizației județene pentru un nou mandat. În locul „Doctorului”, actualul șef al PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, dorește să îl arunce în luptă pe cumătrul Victor Mocanu însă decizia finală stă în mâna liderilor centrali ai USL.
În rest, celelalte colegii ale USL s-au împărțit conform înțelegerilor între PNL și PSD, liberalii alegându-se cu 3 posturi de deputați și unul de senator iar social-democrații cu doi senatori și patru deputați. Pentru colegiile de Senat vor candida actualul consilier al premierului Victor Ponta, Eugen Orlando Teodorovici iar pe colegiul 2, liberala Doina Tudor. În ceea ce privește colegiile de deputați, 4 din cei cinci actuali parlamentari își vor încerca șansele pentru un nou mandat. Pe colegiul 1 va candida, George Scutaru, pe colegiul 2, Adrian Mocanu, iar pe colegiul 3, Titi Holban. Colegiul 5 este vizat pentru încă un mandat de Marian Ghiveciu în timp ce pe colegiul 4, PNL l-a desemnat pe Erland Cocei în timp ce în oraș PSD îl aruncă în luptă pe vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, pe colegiul 6 și pe actualul viceprimar, Marcel Ciolacu, pe colegiu 7.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.