Uniunea Social Liberală a definitivat astăzi, în mare, lista candidaturilor comune la alegerile locale care vor avea loc în data de 10 iunie 2012. Astfel, conform listei transmise de cei doi co-președinți ai Uniunii Social Liberale, Victor Ponta și Crin Antonescu, Buzăul va merge pe mâna social-democratului Constantin Boșcodeală la Primăria municipiului Buzău în timp ce senatorul liberal Cristi Bîgiu va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
Mai mult, președintele PSD, Victor Ponta a ținut să precizeze, la finalul ședinței USL, că problema de la Buzău a fost rezolvată și va rămâne exact așa cum s-a stabilit lucrurile în septembrie anul trecut: la Primărie va fi susținut un social democrat, în speță, Constantin Boșcodeală, iar la Consiliul Județean, un liberal.
„În fiecare zi întreba lumea de Buzău, acum nu mai întreabă nimeni? (Reporter: e normal ca un membru PSD, în speță domnul Mocanu să candideze independent?)
Ponta s-a referit și la faptul că Victor Mocanu va trebui să demisioneze din PSD, dacă va vrea să candideze ca independent la Consiliul Județean, așa cum acesta tot anunță de ceva vreme.
”Nu poate sa candideze ca independent(nr. Victor Mocanu) fiind membru de partid. Deci candidează independent, e dreptul dumnealui constituțional. Un lucru e cert, USL are candidati comuni și la Consiliul Județean și la Primăria municipiului reședință de județ”, a declarat Victor Ponta.
Reamintim, la finele săptămânii trecute, Victor Mocanu a anunțat oficial că va candida la șefia CJ din postura de independent în situația în care USL își va menține decizia și va sprijini un liberal la alegerile din vară, în timp ce liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală a precizat că-l va susține pe Mocanu, și nu pe cel agreat de USL, liberalul Cristi Bîgiu. Rămâne de văzut cum se va putea întâmpla acest lucru fără ca Boșcodeală să nu-și atragă mânia șefilor de la București. Cert este că interesele pentru funcția de pe care se împart banii județului sunt extrem de mari, astfel că cei de pe lângă Victor Mocanu, care speră, probabil și ei, la nițicaiva bănuți, vor face orice numai să le iasă jocurile și afacerile în care nu se învârte altceva decât banul public.

Vezi aici lista cu candidații USL !
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.