Profesor de la Liceul 3, MORT în fața elevilor. Inginerul a murit electrocutat, în timpul unui experiment

2


Unul dintre cei mai buni ingineri electroniști și dascăli care predau electronică liceenilor a murit electrocutat, chiar în fața propriilor elevi. Nenorocirea s-a întâmplat miercuri, în timpul unei ore, la Liceul Grogore C. Moisil din Buzău.

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Buzău, Nela Wamsiedel, tragedia s-a întâmplat la cursuri, în fața unor elevi de clasa a noua cărora profesorul–inginer Constantin Ion, de 55 de ani, le preda lecția despre arcul electric. La un moment dat, cadrul didactic ar fi pus mâna pe un aparat cu care urma să participe cu elevii la un concurs interșcolar, moment în care s-a produs arcul electric, dascălul a fost trântit la pământ iar în cădere s-ar fi lovit puternic cu capul.
Imediat, copiii au anunțat conducerea școlii, Ambulanța și Salvarea.
Medicii de la Ambulanță au încercat zeci de minute să-l readucă pe inginer la viață, însă în zadar, în final fiind declarat decesul.
Cazul este anchetat acum de Poliție și de Parchet dar de și Inspectoratul Teritorial de Muncă, fiind vorba despre un accident de muncă.
”L-am cunoscut, a fost un foarte bun inginer electronist. Făcea se pare un experiment la lecția ”arc electric” și s-a întâmplat această nenorocire. Era recunoscut ca unul dintre cei mai buni ingineri electroniști, cu foarte multe rezultate la olimpiade ” a declarat șeful IȘJ Buzău, Nela Wamsiedel.
Profesorul Ion Constantin avea 55 de ani și preda la Liceul 3 de mai multă vreme. Soția sa este secretara școlii iar la aflarea tragediei i s-a făcut rău, fiind nevoie să fie transportată cu salvarea la spital.
Copiii în fața cărora s-a produs această nenorocire vor fi consiliați psihologic, mulți dintre ei fiind în stare de șoc.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.