Cadrele didactice renunță la protestele în stradă după ce conducerea Primăriei a dat asigurări că oamenii de la catedră își vor primi banii câștigați în justiție, respectiv procentul de 5 la sută din cele 33 de procente pe care trebuie să le primească eșalonat până în 2016. De altfel, încă de luni, de la prânz, primarul Constantin Boșcodeală spunea că banii au fost virați în conturile școlilor iar dascălii își vor primi banii cuveniți în cel mai scurt timp.
„Au fost achitați banii și probabil că ei vor ajunge în conturile dascălilor în cursul zilei de astăzi. Nu înțeleg de ce liderii de sindicat încearcă să creeze conflicte când de fapt acestea nu există”, a declarat luni primarul Constantin Boșcodeală.
În condițiile în care banii cu care să fie efectuate plățile către cadrele didactice au fost virați, sindicaliștii din învățământ spun că renunță, cel puțin pentru moment, la planul de a ieși în stradă, pe care aveau de gând să-l pună în practică, marți, printr-un protest organizat în fața Primăriei Buzău.
”La această oră, școlile ne-au comunicat că au banii în cont, acesta e motivul pentru care deschisesem conflictul de muncă. Urmează câteva zile până când vor fi plătiți efectiv. Daca se încearcă iar tergiversarea efectuării plăților, pentru că am fost prea de multe ori mințiți și nu ne așteptăm acum ca toate lucrurile să fie ok, atunci sigur vom reacționa mult mai prompt și fără certitudini nu vom mai ceda”, a declarat liderul SIP Buzău, profesorul Ion Dobre.
Cadrele didactice din Buzău aveau de gând să protesteze marți în faţa Primăriei municipiului cu începere de la ora 14.00. Nemulţumirile profesorilor au apărut după ce la finele lunii trecute, Guvernul a alocat bani pentru plata a cinci la sută din majorările salariale de 33 de procente obţinute de dascăli în urma unor procese în Justiție dar sumele nu au fost virate în contul beneficiarilor. Şi chiar dacă pe fir a intrat şi prefectul de Buzău care a promis că profesorii îşi vor primi drepturile, lucrurile nu s-au rezolvat astfel că sindicaliștii din învățământ luau în calcul să iasă în stradă și chiar să blocheze activitatea școlară.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.