Profesorii și părinții elevilor de la Școala nr.6 cer respectarea hotărârii judecătorești a Curții de Apel Ploiești

0

Profesori, părinți și chiar elevi ai Școlii Gimnaziale „Grigore Baștan” fosta școală nr 6 comasată pe repede îninte cu Școala Gimnazială „Ion Creangă”, fosta școală nr 16 și-au strigat, luni, nemulțumirea în curtea Inspectoratului Școlar Județean și în fața consilierilor municipali.

Dacă în fața aleșilor municipali nu a fost prezent decât liderul F.E.N.  Matei Ghelase care a solicitat consilierilor să țină cont de hotărârea Curții de Apel Ploiești și să permită elevilor întoarcerea în unitatea de învățământ de pe strada Alexandru Marghiloman, în curtea IȘJ s-au alăturat și câțiva părinți cu copii și cadre didactice care au solicitat o întrevedere cu conducerea inspectoratului.

Cum generalul Florina Stoian nu se afla la locul de muncă delegația formată din părinți și cadre didactice a fost primită de adjunctul Nela Wamsiedel care le-a spus protestatarilor că IȘJ va ține cont de decizia instanței însă readucerea elevilor și profesorilor în fostul local de pe strada Alexandru Marghiloman nu poate fi făcută decât prin ordin de ministru ori în acest moment Ministerul Educației nu mai are un titular pe post.

Asigurările primite de la Nela Wamsiedel nu i-au înduplecat pe protestatri care au de gând să apeleze la un executor judecătoresc pentru punerea în aplicare a deciziei Curții de Apel Ploiești care suspendă practic deciziile luate la nivelul IȘJ, Ministerului Educației și Primăriei Buzău de comasare a celor două unități de învățământ până la judecarea pe fond a procesului.

„Voi consulta un executor judecătoresc pentru a pune în aplicare hotărârea Curții de Apel Ploiești și o altă direcție, având în vedere că s-au comis foarte multe greșeli voi face plângeri penale către directorul de școală, IȘJ, Primărie și probabil și ARACIP-ul pentru că probabil acolo s-a produs greșeala. Documentul prin care Școala Gimnazială Grigore Baștan are păersonalitate juridică nu este anulat, CIF-ul nu este anulat, responsabilitatea va reveni IȘJ și Școlii generale nr 16 pentru anularea deciziilor căci pe baza acelor decizii s-au emis contractele de muncă care vor deveni nule”, a spus liderul F.E.N. Matei Ghelase.

Protestele cadrelor didcatice și ale părinților elevilor de la Școla Gimnazială „Grigore Baștan” vor continua marți la sediul Primăriei Buzău și miercuri în fața Prefecturii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.