handicap
Proiect îndrăzneț lansat, joi, de Fundația Motivation România, în parteneriat cu o fundație din Marea Britanie și cu alte asociații și oameni de bună credință între care se află și reprezentanții de la Buzău ai Fundației pentru Copii Sfântul Sava.
Proiectul intitulat Abilitățile Contează și Economic este în premieră la nivel naţional și are ca obiectiv integrarea persoanelor cu handicap în viaţa socială, pe piaţa muncii.
”Pentru prima dată în România, vor fi înființate opt noi structuri de economie socială (SES), ce vor furniza servicii pentru persoanele cu dizabilități. O Structură de Economie Socială (SES) are în vedere angajarea unui număr de cinci persoane, dintre care cel puțin trei aparținând grupurilor vulnerabile. Cele opt SES vor fi înființate în județele: Buzău, Brașov, Cluj, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Timișoara, iar cinci dintre acestea vor fi înființate în mediul rural (Buzău, Cluj, Ilfov, Neamț, Sibiu). Obiectul de activitate al noilor structuri sociale va consta în: transportul adaptat pentru persoanele cu dizabilități, urban și interurban, adaptare, întreținere /reparații scaune rulante și instruirea utilizatorilor și intermedierea produselor și servicii, inclusiv cursuri în domeniul dizabilității. Practic, misiunea SES va fi aceea de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, instruire cu privire la utilizarea acestora și îmbunătățirea stării de sănătate, precum și punerea la dispoziție de mijloace de transport adecvate, care să le permită deplina integrare socială și profesională”, se arată într-un comunicat remis de Fundația Sfântul Sava din Buzău.

Un alt element de originalitate al acestui proiect îl constituie pilotarea și transferul, în România, a unui model de bună practică în domeniul economiei sociale din Marea Britanie. Unul dintre partenerii acestui proiect, Shaw Trust, coordonează, deja, cu succes, în Marea Britanie, opt întreprinderi sociale care furnizează servicii în diverse arii de ocupare pentru persoanele cu dizabilități. ”Prin urmare, acest proiect ne oferă șansa de a prelua și aplica modelul și în România, urmărind dezvoltarea unei rețele de tip franciză socială”, se mai arată în comunicat.

Proiectul este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Shaw Trust din Marea Britanie, Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării, Fundația pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău, Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț, Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap si Asociația Club Sportiv Roțile Astrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.