More skillful students guided by VET school & private company

in a Norwegian experience

 

Proiectul “More skillful students guided by VET school & private company in a Norwegian experience” – finantat prin Programul de Educatie, Burse, Ucenicie si Antreprenoriatul Tinerilor oferit de Norvegia, Liechtenstein si Islanda isi propune sa imbunatateasca calitatea stagiilor de pregatire practica desfasurate la agentii economici de catre elevii de la calificarea Electrician – exploatare joasa tensiune. In cadrul acestui proiect, in perioada 24 Noiembrie – 1 Decembrie 2018, patru profesori de la Liceul Tehnologic “Grigore C. Moisil” si doi specialisti de la societatea Eximprod Power Systems S.A. au efectuat o vizita de studiu in Steinkjer, Norvegia.

Programul vizitei – realizat in parteneriat cu Prios Kompetanse AS – a cuprins intalniri cu reprezentantii a trei companii norvegiene (NTE, ENOR si Norsk Transformator), ai unei scoli VET (Verdal Videregående Skole) si ai unui birou de training (Opplæringskontoret for Elektrofagene). A fost prezentat modul de organizare a sistemului de invatamant tehnic norvegian, precum si modul de derulare a stagiilor de practica la angajatori si de organizare a examenului in vederea obtinerii certificatului de calificare in domeniul electric.

Obiectivele vizitei au fost: transferul de cunostinte si bune practici identificate in Norvegia prin elaborarea, testarea si utilizarea de noi documente si instrumente; realizarea de activitati pe plan local, care faciliteaza recunoasterea si validarea cunostintelor, abilitatilor si atitudinilor elevilor obtinute in cadrul stagiilor de practica; intarirea parteneriatelor intre agenti economici si scoli, promovarea unitatilor de invatamant profesional si tehnic, care sa asigure angajarea si integrarea pe piaṭa muncii a unor absolventi bine pregatiti; activitati de diseminare si transfer a rezultatelor obtinute.

In perioada 11-15 februarie 2019 va avea loc o a doua vizita de studiu pentru alti patru profesori din Liceul Tehnologic “Grigore C. Moisil” si doi manageri de fabrica de la societatile Eximprod Power Systems S.A. si Total Electric Automatizari S.R.L., responsabili cu formarea profesionala a elevilor.

Perioada proiectului: 01.10.2018 – 30.09.2019

Bugetul proiectului: 33.870,00 EUR

https://sites.google.com/a/liceulmoisilbuzau.ro/norwegian-experience/home

                               “Working together for a competitive Europe!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.