Patru medii de 10 au obținut absolvenții buzoieni la examenul de Bacalaureat. Doi dintre aceștia sunt absolvenți ai Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, unul de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și altul de la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret”.

Cătălin DUMITRU-sef promotie 2019 BP Hasdeu

„Mă pregăteam să mă duc la școală dar au apărut mult mai repede pe site și am văzut, lea-m spus părinților, prietenilor, m-am bucurat. Mie îmi trebuia minim 9 la Bacalaureat și la matematică nu trebuia mai puțin de 9.50. O să trebuiască să trimit rezultatele celor de acolo ca să vadă că am îndeplinit condițiile, acum o sa iau un pic de pauză, o să merg în vacanță apoi din octombrie când începe anul universitar voi merge la Oxford. O sa fie trei ani până dau licența apoi probabil încă un an de master. După ce termin cursurile în Anglia voi lucra probabil o vreme acolo apoi scopul meu ar fi să mă întorc în țară”,

Este vorba despre Cătălin Andrei Dumitru șeful de promoție al Colegiului Național B. P. Hasdeu admis deja la Oxford, Oana Bianca Voicu de la același liceu, Elena Teodora Radu de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Gabriela Marin de la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret”.

„Am fost șocată la aflarea rezultatului. Nu mă așteptam cel puțin la română unde este un grad mare de subiectivitate. La celelalte mă așteptam să iau aproape de 10. O să aplic la Universitatea Tehnică din Munchen la specialitatea informatică, o să merg la un interviu și o sa aflu dacă am fost admisă sau nu. Acum vreau să petrec mai mult timp cu prietenii și familia pentru că anul asta nu am prea avut timp.  După ce voi termina facultatea nu cred că mă voi mai întoarce în țară. Cu toate astea rămâne de văzut cum voi gândi atunci”, a spus Bianca Voicu.

„La nivelul județului promovabilitatea este de 72,84 %, avem 4 medii de 10, un număr de 724 sunt respinși și 1942 reușiți. Promovabilitatea este mai bună ca anul trecut și o să vedem după contestații cum ne vom poziționa și comparativ cu restul țării. Există însă și școli unde nici un candidat nu a promovat ca de exemplu la Rușetu”, a spus inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian.

De asemenea, nici un liceu nu a avut promovabilitate de 100%. La Colegiul Național B. P. Hasdeu un singur elev nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Este vorba despre un elev de etnie romă care a intrat la cel mai bun liceu din oraș în urmă cu 4 ani pe locurile speciale. În schimb, la Colegiul național B. P. Hasdeu peste 190 de elevi au obținut medii peste 9 iar directorul Ionel Banu crede că vor fi elevi care vor contesta rezultatele în speranța obținerii unei note mai bune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.