Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a luat atitudine în cazul copiilor care provin din familia în care seara trecută s-a produs o adevărată tragedie, două micuțe de un an și 4 luni și respectiv 4 ani, pierind în incendiul care le-a cuprins coliba în care își duceau traiul. Reprezentanții instituției au dispus încă de aseară ca cel mai mic dintre cei trei copii ai familiei, un băiat de 6 ani, să fie luat din familie și instituționalizat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs, băiatul reușește să treacă destul de bine peste trauma morții celor două surori, fiind consiliat de psihologi. Chiar dacă nu reușește să conștientizeze cu adevărat drama familiei, copilul pare însă destul de chinuit, neajunsurile putându-i fi citite pe trup.
Conform reprezentantului DGASPC, în cazul celorlalți doi copii ai familiei, de 11 și respectiv 15 ani, nu se știe încă nimic. Se pare că minorii sunt în grija unor rude, undeva în județ, însă deocamdată nu au fost identificate locațiile în care aceștia trăiesc. Și în cazul lor Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului ar putea lua măsura trimiterii într-un centru de plasamanent, în situația în care rudele nu se vor angaja să-i îngrijească cum trebuie.
O adevărată tragedie s-a produs ieri la Căldărăști. Două fetițe, surori, au sfârșit într-un incendiu care le-a cuprins coliba în care trăiau alături de familie. Focul a pornit în momentul în care părinții celor două dar și băiatul de 6 ani erau cu vacile la păscut, pe izlazul din localitate.
Când au ajuns la coliba improvizată, acolo unde se pare că micuțele fuseseră închise de părinți, pompierii nu au avut de ce interveni. Totul era scrum în jur, trupurile fetelor fiind găsite carbonizate.
Cel mai probabil, potrivit adjunctului șefului ISU Buzău, Dan Manciulea, incendiul a izbucnit după ce fetița de 4 ani s-ar fi jucat cu un chibrit sau cu o brichetă.

Cristina DINULESCU
Citește și: Două surori moarte într-un incendiu la Căldărăști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.