Fluturaşul de protest, prins pe un piept de sindicalist

Câteva sute de cadre didactice buzoiene au avut timp, ieri, să-şi afişeze nemulţumirea faţă de nealocarea a 6 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Educaţie, dând astfel curs îndemnului sindical. Iniţiativa a aparţinut Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău, care intenţionează să picheteze Prefectura pe 5 octombrie a.c.

 

Aplombul sindical de altădată s-a transformat, ieri, într-un moment prelungit de reculegere. Fluturaşii cu mesajul „Politicieni, respectaţi legea! Alocaţi 6% din P.I.B. Educaţiei!”, prinşi în piepturile puţinilor membri SÎP sensibilizaţi de chemare, au întărit impresia de „doliu”. Probabil neştiind pe unde şi-ar putea face apariţia reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, multe cadre didactice nu au participat la protestul mut propus de SÎP.

 

Ieri, la "Hasdeu", deschiderea de an şcolar s-a făcut în lipsa oficialităţilor

Problema comunicării dintre lideri şi masa membrilor de sindicat se adânceşte şi în cadrul SÎP Buzău. Mesajul de la centru este difuzat neclar, anemic şi chiar „sabotat” de unii dintre liderii formaţiunilor din unităţile de învăţământ afiliate. Tot ieri, în multe dintre şcolile „cu ştaif” din Buzău, însemnele de protest nu au fost purtate nici măcar de către liderii de sindicat din interiorul acestora. Ion Dobre, lider SÎP Buzău, deplânge în continuare lipsa de interes pentru revendicarea drepturilor a membrilor pe care îi reprezintă, nota constantă a reproşurilor fiind că „profesorii îşi merită soarta”. O altă încercare de solidarizare a cadrelor didactice este programată pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, dată la care federaţiile sindicale din sectorul bugetar anunţă proteste la nivel naţional.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.