Aproximativ 40 de angajați ai Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, medici și personal TESA au protestat vineri în curtea spitalului pentru schimbarea managerului interimar Cristina Păun instalată la conducerea unității spitalicești în luna martie a acestui an.
Protestatarii adunați în curtea spitalului cer schimbarea urgentă a managerului Cristina Păun despre care spun ca a fost demisă în două rânduri, în anii 2017 și 2019, pentru probleme grave constatate în activitatea de director economic pe care o desfășura atunci. De altfel, un document semnat de aproximativ 150 de persoane medici, asistenți și personal TESA a fost transmis ministerului de mai multă vreme însă o reacție din partea acestuia a întârziat să apară. Oamenii adunați la protest spun că dacă nu va fi schimbată Cristina Păun de ea conducerea unități sanitare își vor da demisia în bloc.
„Doamna director nu a venit aici să rezolve probleme spitalului. Dânsa a venit aici dintr-un orgoliu și ca să se răzbune că a fost demisă de două ori pentru diverse nereguli constatate în activitatea de director economic în 2017 și 2019. Dânsa nu știe să vorbească fără să țipe, induce o stare conflictuală iar noi așa nu putem lucra. A făcut diverse cheltuieli nejustificate fără a consulta pe nimeni. De exemplu a cumpărat 3.000 de combinezoane de protecție de la Unifarm la niște prețuri de peste 90 de le bucata în condițiile în care la noi nu există pacienți COVID-19. Dacă nu va fi schimbată de la conducerea spitalului, medici, asistenți personal TESSA toți care am semnat memoriul ne vom da demisia”, a declarant liderul de sindicat Mariana Spoială.
În timpul protestului persoanele strânse în curtea spitalului au primit un document semnat de managerul Cristina Spoială prin care lis e aduce la cunoștință că încalcă prevederile Stării de Alertă și sunt somați să treacă la muncă pentru a nu perturba actul medical.
În replică protestatarii spun că actul medical este asigurat la toți parametri fără ca nimeni să nu aibă de suferit.
”Nu este afectată activitatea medicală, nici cea de hrană şi nici cea de pază a pacienţilor”, a precizat directorul economic al Spitalului Săpoca, Vlad Nicolae aflat în curtea unității sanitare printre protestatari.
Pentru a-i potoli pe protestatari a fost chemat și un echipaj de poliție. Polițiștii au venit la intervenție cu o autospecială și au cerut permisiunea să intre în curtea spitalului. Paznicul a deschis poarta unității medicale însă le-a solicitat celor doi polițiști să accepte să le fie luată temperatura ca oricărei persoane ce întră în incinta spitalului. Polițiștii au acceptat să fie termoscanați fără să coboare din mașină iar temperatura indicate a fost mai mare decât cea care ar fi putut să le permit accesul în spital drept pentru care au fost rugați să părăsească curtea ceea ce s-a și întâmplat.
Protestatarii continuă să rămână în curte și la această oră iar surse din rândul acestora au precizat că este posibil ca ministrul Nelu Tătaru să efectueze chiar astăzi vizita promisă în urmă cu o lună la spitalul din Săpoca.
Managerul interimar al Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, Cristina Păun, a declarat prin intermediul secretarei că nu poate discuta telefonic cu reprezentanții mass-media și că atunci când se va ridica starea de alertă și măsurile de izolare va organiza o conferință de presă.
Milițienii au Covid , pe cotet cu ei , urgent !
nu sunt portari ,sunt niste oamenii care executa un job
Corbu Mihai
Dar cand te opreste un politist local ,care nu au scoala militara si multi nu au nici liceul ,cum mai este??????