Protestul cadrelor medicale și ale personalului TESA de la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca nu au  rămas fără ecou iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a decis să o înlocuiască de la conducerea unității sanitare pe Cristina Păun.

Potrivit unui ordin al ministrului Sănătății din data de 25 mai, medicul Gabriela Pîrîu este numită în funcția de manager interimar al Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca conform Legii 95/2006 până la revocarea unilaterală din funcție dar nu mai mult de 6 luni. Tot prin ordin de ministru, se stabilește și salariului de bază al noului manager interimar care este în cuantum de  17.958 lei lunar.

Cadrele medicale și personalul TESA de la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca au protestat față de numirea în funcția de manager interimar a Cristinei Păun încă de la numire, transmițând un memoriu semnat de 150 de angajați ministrului Sănătății Nelu Tătaru. Reprezentantul Guvernului a fost mai întâi așteptat la Săpoca în vinerea dinaintea paștelui când a mers către casă însă vizita promisă nu a mai avut loc. La finele săptămânii trecute aproximativ 40 de angajați au protestat în curtea spitalului pentru demiterea Cristinei Păun amenințând cu demisia în masă în cazul în care Ministerul nu va da curs solicitării semnatarilor memoriului. Luni dimineață protestatarii au decis să suspende acțiunea în semn de respect pentru o pierdere suferită de managerul Cristina Păun în urma unui deces în familie.   Ulterior la Săpoca a ajuns și ordinul ministrului care stabilește numirea pe funcție a medicului Gabriela Pîrîu.

Noul manager interimar Gabriela Pîrîu este medic primar medicină de laborator în cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca din 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.