Prezență extrem de scăzută la protestul organizat de Cartel Alfa în fața Prefecturii Buzău. Din cei peste 400 de sindicaliști care erau așteptați cu începere de la ora 15.00, într-o oră și jumătate abia au reușit să se adune puțin peste 100 de persoane iar situația a fost taxată dur de unul din vicepreședinții Federației Naționale Solidaritatea Metal prezent la mitingul organizat în fața Prefecturii Buzău.
„Sunt extrem de dezamagit și am destulă experiență în mișcarea sindicală și niciodată nu am fost pus într-o asemenea situație. Ceea ce nu se înțelege este că oamenii nu veneau aici pentru mine, pentru dumneavoastră sau pentru Hosu(nr Bogdan Hosu –președinte Cartel Alfa). Mișcarea sindicală a scăzut în imagine și prin prisma unor greșeli a unor lideri de sindicat dar, oamenii trebuie să înțeleagă că indiferent de greșeli ei trebuie să se manifeste aici pentru interesul lor, altfel, peste câțiva ani, vor suporta consecințele modificării legislației. În momentul de față nu mai există pârghii, dialogul social este blocat, nu s-au făcut modificările promise și există un dialog al surzilor și văzând că prezența oamenilor este extrem de redusă nu mai există element de constrângere. În momentul în care ei văd că presiunea străzii este atât de redusă și nu dovedim că avem forța necesară și ei ne tratează ca atare”, a declarat vicepreședintele Federației Naționale Solidaritatea Metal, Doru Puiu.
Vicepreședintele Federației Naționale Solidaritatea Metal, Doru Puiu a ținut să participe la protestul de asăzi dat fiind că de mai bine de trei săptămâni se află la Buzău pentru negocierea contractului colectiv de muncă la Ductil Buzău.
La rândul său, și președintele filialei Buzău a Cartel Alfa, Vasile Minică a recunoscut că se aștepta la o prezență mai masivă a sindicaliștilor buzoieni și a dat vina pentru eșecul înregistrat astăzi pe o diversiune.
„Ne așteptam să fim mai mulți dar se pare că în cadrul mișcării sindicale iar a avut loc o diversiune. Sunt două confederații sindicale care prin comunicate au amânat sau au anulat această acțiune. Astăzi, suntem prezenți doar Cartel Alfa și un grup de la Blocul Național Sindical. Am autorizat această manifestare pentru 400 de persoane și nemulțumirea nopastră, ca organizatori, este că poporul român reacționează din ce în ce mai slab și își apără drepturile tot mai timid și probabil aici suntem prezenți doar cei 7.400.000 de indignați ai acestei țări și care ne mai luptăm cu democrația”, a concluzionat Vasile Minică, lider de sindicat al Cartel Alfa Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.