PSD Buzău câștigă detașat alegerile în județul Buzău adjudecându-și doi senatori și, cel mai probabil 4 deputați. Pe locul doi la nivel de județ se situează PNL care câștigă un deputat și posibil un senator, USR-PLUS  și A.U.R. cu câte un deputat. Distribuția mandatelor poate suferi modificări dacă până la finalizarea centralizării voturilor PMP va face sau nu preagul electoralîn în caz de accedere în Parlament putând lua la Buzău un senator și un deputat.

Astfel, vor mege să reprezinte Buzăul în Camera Deputaților social-democrații Marcel Ciolacu, Andi Cristea, Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș(PSD) sau Adrian Mocanu -PMP, Gabriel Avrămescu-PNL, Emanuel Ungureanu-USR-PLUS și generalul Nicolae Roman din partea A.U.R. fost comandant al Comandamentului 2 Operațional Întrunit în timp ce Lucian Romașcanu și Liliana Sbîrnea de la PSD își vor păstra locurile în Senat unde va merge și liberalul Vlad Pufu sau posibil Dorin Bădulescu..

În municipiul reședință de județ, PSD a reușit să câștige cel mai mare număr de voturi chiar dacă departe de cel obșinut la alegreile locale.

PNL, sub conducerea lui Gabriel Avrămescu, a fost surclasat în preferințele electoratului de către alianță USR-PLUS care a obținut mai mult decât dublul scorului la locale și s-a  clasat pe locul al doilea, P.N.L. sub conducerea lui Gabriel Avrămescu coboară pe locul trei în rândul preferințelor buzoienilor chiar dacă își adjudecă un procent mai mare din numărul de voturi valabil exprimate  în timp ce  Alianța pentru Unirea Românilor este pe locul 4 cu un scor în jurul a 8%. Voturile buzoienilor din municipiu au mai mers și către PMP(5-6%) respective PRO-România care a obținut 5% însă rămâne de văzut dacă cele două partide vor trece de pragul de 5%.

Votul pe municipiu:

SENAT

1  PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT 43.8%       
2  ALIANȚA USR PLUS 17.2%       
3  PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL 17.1%       
4  ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR 8.3%
5  PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ 5.9%
6  PARTIDUL PRO ROMÂNIA 5.0%


CAMERA DEPUTAȚILOR

1  PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT 44.6%       
2  ALIANȚA USR PLUS 17.2%       
3  PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL 16.9%       
4  ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR 7.9%
5  PARTIDUL PRO ROMÂNIA 5.1%
6  PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ 5.0%

În județ, câștigător este același PSD, în timp ce liberalii conduși de Gabriel Avrămescu revin pe cea de-a doua treaptă a podiumului însă cu un procent mai mic decât PNL-ul sub conducerea lui Romanescu care a obținut la votul pe județ din septembrie peste 18%. Locul al treilea este adjudecat, ca și la alegerile locale, de către PMP care coboară însă sub 10%.

Vot pe județ: 

SENAT

1 PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT 46.6%       
2 PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL 16.49%       
3 PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ 9.42%       
4 ALIANȚA USR PLUS 8.79%
5 ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR 8.09%
6 PARTIDUL PRO ROMÂNIA 7.33%


CAMERA DEPUTAȚILOR

1  PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT 47.78%       
2  PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL 16.52%       
3  PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ 8.82%       
4  ALIANȚA USR PLUS 8.79%
5  ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR 7.69%
6  PARTIDUL PRO ROMÂNIA 7.26%

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.