Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău deschide un nou punct de lucru la Nehoiu. Evenimentul este programat a avea loc miercuri, de la ora 14.00 și va fi punctat printr-un ceremonial militar și religios la care au fost invitați să participe reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, precum şi ai serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din raionul arondat.

Structura de intervenţie, dislocată de la Detaşamentul de Pompieri Rm. Sărat, va deservi zona de nord a judeţului, care circumscrie oraşului Nehoiu, respectiv comunelor Gura Teghii şi Siriu, cu cele 22 de sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de circa 82.000 Ha, cu o populaţie de aproximativ 17.800 de locuitori.

Spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice au fost puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, prin Hotărârea Consiliului  Local al oraşului Nehoiu.

Punctul de lucru va fi deservit de 15 de pompieri şi va  dispune de o autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical.

Prin deschiderea acestui punct se va reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 34 de minute la 22 minute, distanţa medie de la 26 km la 13 km şi implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.

 ISU Buzău a mai deschis în ultima vreme puncte de lucru la Pietroasele și Beceni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.